Συμβιβαστική Πρόταση στην Ομοσπονδία

Νέα Υόρκη.– Συμβιβαστική πρόταση τριών σημείων, προκειμένου πλειοψηφία και μειοψηφία της Επιτροπής των πρώην προέδρων να έρθουν σε συμβιβασμό, κατέθεσε στον Δημήτρη Καλαμαρά ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, σύμφνα με δήλωσή του  στον ομογενειακό «Εθνικό Κήρυκα».

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τη Δευτέρα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του διήμερου συνεδρίου της 5ης και 6ης Ιουνίου και των Γενικών Συνελεύσεων που ακολούθησαν, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Την περασμένη Δευτέρα είχα μια συνάντηση με τον κ. Καλαμαρά, προσπαθώντας να κάνω ένα βήμα για να εξομαλύνω την κατάσταση και να βρούμε την χρυσή τομή. Πρότεινα, αρχικά, όσα σωματεία δεν έχουν πληρώσει τα τελευταία τρία χρόνια, να μπορούν να το κάνουν και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεύτερον, να μιλήσουμε με την Εφορευτική Επιτροπή και να τους επιτρέψουμε να πάρουν και άλλες υποψηφιότητες. Τρίτον, να μιλήσουμε με την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε νομίζει ότι μπορεί να τελειώσει τον έλεγχο και να μας φέρει μια πλήρη αναφορά στην έρευνα αυτή που κάνουμε. Τότε, να μεταφέρουμε και την ημερομηνία των εκλογών που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος ανήκει στη «μειοψηφία», μαζί με τους Απόστολο Τομόπουλο και Νίκο Βέλλιο, πρόκειται για σκέψεις δικές του, που δεν τις έχει θέσει ακόμα σε όλους και κατατέθηκαν πριν η πλειοψηφία αποφασίσει να ακυρώσει, επί της ουσίας, τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου.

«Κανένας δεν έχει το ανάστημα να ακυρώσει αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Ολες αυτές οι κινήσεις με τις συναντήσεις που κάνουν στην μέση του καλοκαιριού είναι σπασμωδικές», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε πως η Γενική Συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ εκεί παρέπεμψε για εξελίξεις και ο Απόστολος Τομόπουλος.