Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται προληπτικά τα Μεσοχώρια

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Μεσοχώρια στην Εύβοια. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού. Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν με την αρωγή του δήμου στην Κάρυστο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα απογειωθούν και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη. Η φωτιά, που είναι αρκετά κοντά στο χωριό, καίει χαμηλή βλάστηση.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυοσβεστών αλλά και των κατοίκων για κατάσβεση της φωτιάς.

Σημειώνεται ότι πριν από δυο ημέρες είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε στο evima.gr: «Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε σπίτια στο χωριό Μεσοχώρια. Επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου».