Απεβίωσε ο Ορέστης Δημητριάδης η “Ηχώ” της Ελλάδας στη Βοστώνη

Ο αείμνηστος Ορέστης Δημητριάδης με την αγαπημένη του σύζυγο Χλόη στην αυλή του σπιτιού τους στο West Yarmouth του Κέιπ Κοτ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών, πλήρης ημερών, εμπειριών και επιτυχιών, ο Ορέστης Δημητριάδης, στην οικία του, στο όμορφο και παραθαλάσσιο Κέιπ-Κοτ που τόσο αγαπούσε και συγκεκριμένα στην πόλη Γουέστ Γιάρμουθ όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια με γαλήνη και ηρεμία. Υπήρξε επί μισό και πλέον αιώνα η γνώριμη ραδιοφωνική φωνή του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας.

Ηταν η φωνή του αείμνηστου Ορέστη Δημητριάδη που γινόταν κάθε μέρα «η Ελληνική Ηχώ» της Ελλάδος και της Ομογένειας, ενώ σε καθημερινή βάση έκανε αναφορά στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία του «Εθνικού Κήρυκα». Επειτα από τη συνταξιοδότησή του το Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα συνεχίζει ο γιος του, Θεόδωρος Δημητριάδης.

Είχε γίνει παροιμιώδης η έκφραση πως «το είπε ο Δημητριάδης». Ηταν πραγματικά η ραδιοφωνική αυθεντία επί πολλές δεκαετίες.

Κι όταν ανάγκη εθνική χτυπούσε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, όπως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ή ο σφετερισμός του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, ο Ορέστης Δημητριάδης με την πατριωτική φωνή και συνείδηση ξεσήκωνε τον Ελληνισμό της Βοστώνης προς κινητοποιήσεις.

Από τον Εθνικό Κήρυκα