Μαρία Γιαννακάκη: Η Τέχνη είναι ένα φως και ένα μονοπάτι που ο κάθε καλλιτέχνης ακολουθεί

Φωτογραφία: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/ Μαρία Γιαννακάκη

Η σελίδα Sotiris Felios Collection δίνει τον λόγο στην εικαστικό στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος σε έναν καλλιτέχνη.

Μια δυναμική σελίδα όπως της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου δημιουργεί ερεθίσματα για σκέψη, προβληματισμό και συζητήσεις.

Με αφορμή το μηνιαίο αφιέρωμα έναν καλλιτέχνη από την Συλλογή,  οι υπεύθυνοί της απευθύνθηκαν στην εικαστικό Μαρία Γιαννακάκη για να μοιραστεί μαζί τους τα ερεθίσματα της δημιουργίας της τον τελευταίο καιρό. Η κάμερα βρέθηκε στο ατελιέ της καλλιτέχνιδας, όπου και μίλησε για την καθημερινότητα και τις συνήθειες της.

FELIOSCOLLECTION.GR
Μαρία Γιαννακάκη Η αμυγδαλιά 2013 μελάνι και ακρυλικό σε μετάξι κολλημένο σε μουσαμά

Η Μαρία Γιαννακάκη, μιλά για την τέχνη σαν φως και σαν ένα μονοπάτι που ακολουθεί ο κάθε καλλιτέχνης χωριστά. Υπογραμμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ανθρώπινης παρουσίας στις δικές της εικόνες και αναφέρεται στις επιρροές της από την κινέζικη ζωγραφική και φιλοσοφία, αναλύοντας τον ρόλο του σχεδίου και της γραφής στα έργα της, καθώς και επισημαίνοντας τα βασικά ζητήματα που την απασχολούν, όπως η μνήμη, το κενό και η σχέση τυχαίου και συνειδητού.

Η Συλλογή παραμένει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας και της ψηφιακής παρουσίας στην πλατφόρμα Google Arts & Culture . Και:

Facebook

 Instagram