Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής διοργανώνει έρανο υπέρ των πυρόπληκτων της γενέτειρας

Νέα Υόρκη.- Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής καλεί τους Συλλόγους μέλη και κατ΄ επέκταση τους Κρήτες και τους φίλους τους να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της γενέτειρας. Παράλληλα ανακοινώνει ότι για μια ακόμη φορά θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Ορθόδοξο Χριστιανικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό (IOCC) για την διάθεση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Τζέιμς (Ιάκωβος) Μπουτζούκας μέσω ανοικτής επιστολής που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης εκφράζει την θλίψη του για τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της γενέτειρας και καλεί τους Κρήτες να «συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας Έλληνες σε αυτή την περίοδο ανάγκης».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής του κ. Μπουτζούκα:

Αγαπητοί μου Κρητικοί,

Όπως ίσως γνωρίζετε, η καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν τόσο ευχάριστη για πολλούς συμπατριώτες μας στην Ελλάδα. Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει το νησί της Εύβοιας και αν και τώρα σχετικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις έχουν μείνει ερειπωμένα, για να μην αναφέρουμε τις καταστροφικές ζημιές στην ύπαιθρο. Εκτός από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, εξακολουθούν να μαίνονται φωτιές που δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, κατά τη συγγραφή αυτής της επιστολής, σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η αγαπημένη μας ΠΕΑ συνέβαλε πάντα σε τέτοιες στιγμές ανάγκης για την πατρίδα μας την Ελλάδα και αυτή τη φορά δεν πρέπει να διαφέρουμε. Ως εκ τούτου, ζητώ από όλα τα μέλη και τους συλλόγους της ΠΕΑ να συμμετάσχουν μαζί μου σε αυτήν την προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας Έλληνες σε αυτή την περίοδο ανάγκης.

Για να διασφαλίσουμε ότι τα κεφάλαιά μας θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα συνεργαστούμε με τον Διεθνή Ορθόδοξο Χριστιανικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό (IOCC) ο οποίος έχει ήδη μια ομάδα επί τόπου που αξιολογεί την κατάσταση. Έχουμε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν και η σύνεση με την οποία διανέμουν τα κεφάλαια είναι αξιέπαινη. Το επίκεντρό τους σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι η παροχή μακροπρόθεσμης βοήθειας στους επιζώντες αυτών των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Ως πρόεδρος του οργανισμού μας, ζητώ από όλους εσάς να διαδώσετε την προσπάθεια αυτή και να ενθαρρύνετε όσους από εσάς μπορείτε να κάνετε δωρεά πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή επισκεπτόμενοι σήμερα το www.pancretan.org για να κάνετε δωρεά. Εάν στείλετε επιταγή, εκδώστε την προς την Pancretan Association of America και προσθέστε το Greek Fire Relief στη γραμμή σημειώσεων.

Τζέιμς (Ιάκωβος) Μπουτζούκας, Πρόεδρος, Παγκρητική Ένωση Αμερικής

 

anamniseis.net