Βίλια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιπολίες από στρατό και αστυνομία-Κερατέα

Βελτιωμένη παρουσιάζεται προς ώρας η εικόνα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατακαίει για 5η ημέρα στην περιοχή των Βιλίων, έχοντας προκαλέσει την οργή και τη θλίψη των κατοίκων της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η πυροσβεστική επαγρυπνεί εξακολουθώντας να επικεντρώνεται στο νότιο σκέλος, όπου οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος και είναι δύσκολο να ελεγχθούν δίχως εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Οι αναζωπυρώσεις, δε, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν συνεχείς.

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες που αναμένεται να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο στο σημείο στοχεύοντας να μην επεκταθεί σε άλλες περιοχές, καθώς η νύχτα δεν αποτελεί ποτέ σύμμαχο στις φωτιές.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής» επισήμανε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τα drones, που δίνουν εικόνα της πυρκαγιάς από ψηλά, ενώ για τη συνδρομή στο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ΑντιστράτηγοςΣτέφανος Κολοκούρης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

 • Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια
 • Στη λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας
 • Στη Λ. Καταδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

  Συναγερμός στην Κερατέα – Πυρκαγιά κοντά σε οικιστικό ιστό στο Δασκαλειό

  Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν λίγο ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρος, στο Δασκαλειό της Κερατέας.

  Κοντά σε σπίτια

  Ηδη στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 26 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

  Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό και γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

  Από την αστυνομία ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας.

  Δείτε το βίντεο:

  Η φωτοβολίδα

  Το Forecast Weather Greece ανάρτησε επίσης βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook που δείχνει τη ρίψη φωτοβολίδας, από την οποία, όπως αναγράφεται στη λεζάντα, προκλήθηκε η πυρκαγιά: