Χωρίς τον “σκληρό” του ελληνικού κινηματογράφου

Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, μετά από νοσηλεία μερικών εβδομάδων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο γνωστός ηθοποιός ταλαιπωρούταν από ουρολοίμωξη, η οποία του προκάλεσε έντονο πυρετό, ενώ έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια που επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ο Ανέστης Βλάχος υπήρξε εμβληματική μορφή για τον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Ευτύχησε να παίξει σε μεγάλες ταινίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του σε ότι και αν έκανε. Οι περισσότεροι ρόλοι του, έχουν ταυτιστεί με τον «κακό του ελληνικού κινηματογράφου». Γνώρισε την φτώχια και τις δυσκολίες από τότε που γεννήθηκε. Πρώτα ο θάνατος του πατέρα του στο αλβανικό μέτωπο, το ατύχημα στο μάτι του που παρολίγο να του στερήσει την ζωή, οι σκληρές δουλειές και η κατοχή.

Ήταν όμως ταγμένος να υπηρετήσει τελικά την Τέχνη με αφοσίωση. Με 153 ταινίες στο ενεργητικό του στάθηκε δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, κερδίζοντας τον σεβασμό και τη στήριξή τους.

Ωστόσο κατάφερε να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της 7ης τέχνης στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε να πάρει αρκετά βραβεία και στο εξωτερικό για συγκεκριμένους ρόλους.