Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νέιντερ, ο Ντεξ Ντέξτερ της σειράς «Δυναστεία»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Νέιντερ, γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά «Δυναστεία», αλλά και από το «All My Children», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 76 ετών. 

Ο τηλεοπτικός Ντεξ Ντέξτερ, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός έρωτας και σύζυγος της Τζόαν Κόλινς – Αλέξις Κάριγκτον – Κόλμπι, γεννήθηκε το 1945 στο Σεν Λούις και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια.

Ο πρώτος ρόλος του στην τηλεόραση ήταν με τη Σάλι Φιλντ στη σειρά «Gidget» του ABC τη σεζόν 1965 – 66 και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στη σαπουνόπερα, παίζοντας στις σειρές «As the World Turns» και «Bare Essence». Το 1983 μπήκε στο καστ της «Δυναστείας» -εποχή κατά την οποία εκτοξεύθηκε η φήμη του- όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της σειράς το 1989. Ακολούθησε το «All My Children», περίπου για μία δεκαετία.

Ο Μάικλ Νέιντερ όλη του τη ζωή πάλευε με τους εθισμούς. Το 1997 συνελήφθη επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ -με την τότε 13χρονη κόρη του στο αυτοκίνητο- και το 2001, συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης. Οι εξαρτήσεις προκάλεσαν την απόλυση του από το ABC.

Είχε κάνει τρεις γάμους, ο τελευταίος με τη Τζόντι Λίστερ, με την οποία έζησαν 18 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Όπως δήλωσε η σύζυγος του, ο Νέιντερ έγραφε βιβλίο για τη ζωή του και τον εθισμό του. «Ήταν ένας όμορφος, συναρπαστικός άνθρωπος με πολλά ταλέντα και δεξιότητες. Θα μου λείπει για πάντα».

Με πληροφορίες από Variety/huffigtonpost.gr