Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Αμύνης από την Ανδριανούπολη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας από την Ανδριανούπολη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου βρέθηκε μαζί με όλη την ηγεσία του τουρκικού στρατού προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα ενόψει του ενδεχόμενου προσφυγικού κύματος από το Αφγανιστάν, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της χώρας μας.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «επεκτατική πολιτική, για προβοκάτσιες, επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και ενέργειες», καθώς και για «απειλητικές πράξεις» και δηλώσεις κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών και κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

«ΟιΈλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους», ανέφερε αρχικά σύμφωνα με το Anadolu. Πρόσθεσε ότι «αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα», ενώ κατηγόρησε ότι η Αθήνα «κυνηγά άδεια όνειρα».
«Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες».

O Tούρκος ΥΠΑΜ αναφέρθηκε και στα νησιά του Αιγαίου. «Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», δήλωσε.

Μάλιστα δήλωσε πως η χώρα μας συνέχεια κατηγορεί την Τουρκία, αλλά είναι αυτή που αγνοεί τους διεθνείς νόμους, ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές διεκδικήσεις «εκτός πραγματικότητας».

Για το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου που τίθεται θέμα κυριαρχίας, ο Ακάρ αναφέρει ότι η Τουρκία περιμένει το θέμα να λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.

«Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα τα νησιά να έχουν χωρικά ύδατα 6 μιλίων και να διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων. Οι Έλληνες γείτονες μας έχουν τέτοιους ισχυρισμούς κι έτσι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα, θέλουν να περιορίσουν την Τουρκία και να την απειλήσουν. Όμως η ιστορία έχει δείξει πως έτσι δεν θα μπορούν να φτάσουν πουθενά» είπε ο κ. Ακάρ.

Ανέφερε επιπλέον ότι «οι Έλληνες ισχυρίζονται πως θέλουν ειρήνη και αποφεύγουν τη χρήση βίας. Και κατηγορούν την Τουρκία. Όμως κάνουν ότι δεν βλέπουν πως παρενοχλούν τα ερευνητικά μας πλοία στο Αιγαίο που κάνουν επιστημονικές και τεχνικές έρευνες, παρενοχλούν τα μαχητικά μας και τα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη τα οποία ασκούν τα καθήκοντα τους».

«Οι Ελληνες νομίζουν πως θα πάρουν μαζί τους την Ε.Ε και τις ΗΠΑ εις βάρος μας»

Ο κ. Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «άλλο ένα λάθος το οποίο κάνουν οι Έλληνες γείτονες μας και είναι και ανήθικο, είναι πως τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως προβλήματα Τουρκίας – HΠΑ ή Τουρκίας – E.E. και με αυτή την κακομαθημένη στάση νομίζουν πως θα πάρουν μαζί τους την Ε.Ε και τις ΗΠΑ και θεωρούν πως θα υπερτερούν της Τουρκίας. Τεράστιο λάθος».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «αυτή η ξεκάθαρη επεκτατική και προβοκατόρικη πολιτική, ενέργεια και προσέγγιση της Ελλάδας, δεν μπορεί να φτάσει πουθενά. Αυτές οι πολιτικές είναι μακριά από τη λογική και μάταια όνειρα. Αυτό πρέπει να το δουν. Από τη μια πλευρά δαπανούν ποσά για εξοπλισμούς και από την άλλη δηλώνουν πως έχουν τεράστια χρέη».

Για το προσφυγικό κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σπρώχνει πίσω τους πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις τους εγκαταλείπουν στο θάνατο. Αυτό είναι απαράδεκτο. H Eλλάδα πρέπει να επανεξετάσει αυτή την απάνθρωπη στάση και τα μέτρα της για την έλευση 3-5 ανθρώπων. Αυτό είναι παράνομο και ενάντια στην ανθρωπιά».

Τέλος, καταλόγισε στην Ελλάδα ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις προσπάθειες, εδώ και χρόνια φιλοξενεί τρομοκράτες και τους παρέχει δυνατότητες. Τώρα τελευταίο διάστημα έγινε αυτό και με τους Γκιουλενιστές».

Πηγή:huffigktonpost.com