Επίσκοπος Κερασούντος εξελέγη ο Ευμένιος ενώ ο Ιεζεκιήλ έγινε Μητροπολίτης

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει για τον μήνα Αύγουστο στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εξέλεξε τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, τέσσερις νέους βοηθούς Επισκόπους για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλία, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Συγκεκριμένα, εξελέγησαν:

– Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης εξελέγη υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χαριουπόλεως

– Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος εξελέγη υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερασούντος

– Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Κυριακός Σταυρονικητιανός εξελέγη υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σωζοπόλεως, και

– Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Οικονόμου εξελέγη υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαγνησίας.

Μετά την εκλογή των τεσσάρων Επισκόπων, υπήρξε και ανύψωση Επισκόπου.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, προέβη στην ανύψωση του μέχρι πρότινος Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ σε Μητροπολίτη.

Ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Αντώνης Τσουρδαλάκης δήλωσε στο “Νέο Κόσμο”:

“Ο ποιμενάρχης μας Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ μας ανακοίνωσε την ανύψωση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης ΙΕΖΕΚΙΗΛ σε Μητροπολιτή Δέρβης και την επίσης ανύψωση του Αρχιμανδρίτη π. Ευμένιου σε Βοηθό Επίσκοπο Κερασούντος.
Ο δε Ιεζεκιήλ είναι ο μακροβιότερος Επίσκοπος Αυστραλίας έχοντας υπηρετήσει στο Σύδνεϋ, στο Περθ, στην Αδελαιδα και στην Μελβούρνη απο το 1962. Τον ευχαριστούμε και τον δοξάζουμε που ήταν πάντα μπροστάρης σαν πνευματικός μας πατέρας εν απουσία του Μακαριστού Στυλιανού.
Ο δε π. Ευμένιος είναι άνθρωπος αγαπητός με εκτίμηση και σεβασμό για τους συνανθρώπους και τον λαό δίχνοντας μεγάλη αφοσίωση σε ολα τα θέματα της Αρχιεπισκοπής. Του ευχόμαστε καθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και θα είμαστε δίπλα του για ότι του φανούμε χρήσιμοι.
Ο πανάγαθος Θεός να τους έχει πάντα καλά
ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ “.