Θ. Πλεύρης: “Ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό”

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας, όπου νέος Υπουργός αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης και αναπληρώτρια Υπουργός αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Με ανάρτησή του στο Facebook, o νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέρει πως είναι ”αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού”, πως ουδέποτε δεν θέλησε να προσβάλει τον εβραϊκό λαό ενώ ζητά συγγνώμη εάν το έπραξε.

Επίσης, υποστηρίζει πως διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις του πατέρα του.

Σημειώνεται πως προηγήθηκε ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣΕ) που καλούσε τον κ. Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για παλαιότερες αναφορές του και εξέφραζε την ανησυχία του Συμβουλίου για την τοποθέτησή του στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2021

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Πηγές: ΕΡΤ, ΚΙΣΕ, Huffigktonpost.gr