Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 «υπέρ» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με 158 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά ψηφίσθηκε επί της Αρχής, τα άρθρα και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις» στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με ευρύτερη πλειοψηφία επίσης ψηφίσθηκαν και οι δύο υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ολοκληρώνοντας την διήμερη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια, τόνισε πως «παρά τις οπισθοδρομικές αντιδράσεις, φέρνουμε μια σύγχρονη μεταρρύθμιση που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και χρόνια» και δήλωσε πως «είμαι λοιπόν περήφανός που εδώ και 8 μήνες συμμετέχω σε ένα εγχείρημα που είχε ήδη ξεκινήσει πριν πάω, για το οποίο είχε την ευθύνη ο υφυπουργός ο κ. Τσακλόγλου».

Επέκρινε την αντιπολίτευση ότι «εδώ και 3 μήνες! μας είχε προϊδεάσει για νεοφιλελεύθερους δράκους και για πονηρά σχέδια της κυβέρνησης» και σημείωσε πως «παρατηρώντας τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, βλέπουμε πως η αντιπολίτευση τα’ πε, η αντιπολίτευση τ΄άκουσε… ».

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «οι νέοι θέλουν νέα πράγματα, και τώρα θα μπορούν να επιλέξουν το συμφέρον τους» λέγοντας πως «με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, οδηγούμαστε σε συντάξεις μεγαλύτερες αρκετά από τις σημερινές».

Σχολιάζοντας την προαναγγελθείσα καταψήφιση του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση, ο κ. Χατζηδάκης είπε «σύσσωμη η αντιπολίτευση θα το καταψηφίσει, βάζοντας πάνω από το συμφέρον των νέων, το κομματικό της συμφέρον. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη, με την πρόοδο, εσείς είστε με τις ιδεοληψίες, με τα δόγματά σας. Ο κόσμος κρίνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ