«Αυτοκτονία» και αποκλεισμός από το US Open για τον Τσιτσιπά (3-2)

Αποκλεισμός λόγω… αυτοκτονίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όταν είχε προηγηθεί με 5-2 στο τρίτο σετ, όμως την σπατάλησε και ο εντυπωσιακός Κάρλος Αλκαράθ πήρε τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση για τους «16» του US Open.

Αφού ο Στέφανος δεν εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο τρίτο σετ, το παιχνίδι μετατράπηκε σε… θρίλερ. Διήρκησε 4 ώρες και 6 λεπτά και κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ, όπου ο Αλκαράθ επικράτησε με 7-5.

Έτσι, ο 18χρονος Ισπανός έβαλε πρόωρο τέλος στην πορεία του Τσιτσιπά και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Πέτερ Γκόγιοβτσικ.

Από την άλλη, η… κατάρα του Έλληνα τενίστα όσον αφορά το αμερικανικό Γκραν Σλαμ συνεχίζεται, καθώς απέτυχε για ακόμη μία φορά να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Ο 18χρονος ξεκίνησε πολύ δυνατά. Με το… καλημέρα έκανε μπρέικ, στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του και μετέπειτα έκανε ένα ακόμη μπρέικ, κάνοντας το 3-0. Κράτησε ξανά το σερβίς του, όμως ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια κατάφερε να μειώσει σε 4-3, παίρνοντας πίσω το ένα μπρέικ. Ο Ισπανός έκανε το 5-3 και μετά με τρίτο μπρέικ πήρε το πρώτο σετ.

Φουριόζος μπήκε και στο δεύτερο σετ ο Αλκαράθ, φτάνοντας με μπρέικ και με το σερβίς του στο 3-0. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση και με 2 μπρέικ, αλλά και κρατώντας το σερβίς του έκανε το 4-3. Αυτό το σετ δεν χανόταν για τον Στεφ, που επικράτησε με 6-4 και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ είναι που… στράβωσε όλη η βραδιά για τον Τσιτσιπά! Παρόλο που βρέθηκε να προηγείται με 5-2, έπαθε «μπλακ άουτ» και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο 18χρονος προηγήθηκε με 5-1 και τελικώς επικράτησε με 7-6.

Στο τέταρτο σετ ο Στέφανος ήταν αποφασισμένος και… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Ξεκίνησε με μπρέικ (2-0), υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 3-0, έκανε νέο μπρέικ (4-0), πήρε love service game (5-0) και οδήγησε το ματς στο 5ο σετ, κάνοντας νέο μπρέικ (6-0).

Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2, ενώ είχε και μπρέικ πόιντ, το οποίο όμως έσβησε ο Ισπανός και ισοφάρισε σε 3-3. Με love service game έκανε το 4-3 ο Έλληνας, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε ξανά σε 4-4 και μετέπειτα σε 5-5. Ο Στέφανος απέκτησε προβάδισμα (6-5) και στη συνέχεια ο Αλκαράθ έστειλε και αυτό το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί επικράτησε με 7-6 και απέκλεισε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

in.gr