Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΦΩΤΟ με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Harrison Ford

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε μία… χολιγουντιανή συνάντηση, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης της Φύσης-IUCN με θέμα “Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030”, που διοργανώνεται στη Μασσαλία.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος ανέβασε σε insta story, συναντήθηκε με τον Ιντιάνα Τζόουνς, Harrison Ford, στο γεύμα που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τιμήν των υψηλών συμμετεχόντων στο συνέδριο.

 

Ο πασίγνωστος σταρ είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Conservation International και απηύθυνε ομιλία στο συνέδριο.

 

 

Μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στο παγκόσμιο συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το 2023 την Προεδρία για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την πρωτοβουλία “Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030”.

Ο κ. Μητσοτακης απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις φιλόδοξες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για τις ελληνικές θάλασσες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη Μεσόγειο, με ορίζοντα το 2030.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Η Ελλάδα θέτει ως στόχο τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που μολύνουν τη θάλασσα κατά 50% έως το 2030. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα επιδιωχθεί η μείωση των μικροπλαστικών, που βλάπτουν το περιβάλλον, κατά 30%

– Η Ελλάδα δεν θα επιτρέπει την αλιεία στο 10% των θαλασσών της, με στόχο την καλύτερη προστασία και τόνωση των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, η οποία έχει πληγεί από την υπεραλίευση

– Η χώρα μας θα καταρτίσει ειδική στρατηγική για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ώστε ο τουρισμός -που αποτελεί σημαντικό «κινητήρα» της οικονομίας- να μην λειτουργεί εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Έρχεται η πέμπτη ταινία “Ιντιάνα Τζόουνς”

Οι θαυμαστές του Harrison Ford και του διάσημου ήρωα που υποδύεται, του αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς, αναμένουν τημ πέμπτη ταινία.

Η εταιρεία παραγωγής έχει επιβεβαιώσει ότι και σ’ αυτήν την ταινία ο Χολιγουντιανός σταρ θα υποδυθεί τον θρυλικό αρχαιολόγο με τον Τζέιμς Μάνγκολντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Ford είχε επιβεβαιώσει από τον Φεβρουάριο ότι θα επανέλθει στον ρόλο του Ιντιάνα και πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα τον υποδυθεί.  “Δεν μπορώ να πω ότι ΔΕΝ συμβαίνει”, είχε πει αιφνιδιάζοντας το κοινό στην εκπομπή της Elen DeGeneres.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2022.