Πλαστά πιστοποιητικά: Σε κατάσταση συναγερμού μετά τις νέες καταγγελίες για “μαϊμού” εμβολιασμούς

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, καθώς η υπόθεση με τους “μαϊμού” εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή rapid test, λαμβάνει πανελλαδικές διαστάσεις.

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο “Γεννηματάς” για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, το νοσοκομείο «Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Μεσολόγγι: Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Μία ακόμη περίπτωση με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, κ. Γιάννης Καρβέλης, βρίσκεται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, προκείμενου να ελέγξει καταγγελίες που αφορούν «μαϊμού» πιστοποιητικά νόσησης σε γιατρούς, ότι δήθεν έχουν περάσει κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μία γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για συνάδελφό της προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή.

 

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Πλεύρη: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σε νέες αποκαλύψεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπήρξαν και υγειονομικοί οι οποίοι έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας το δίκτυο και αυτό προκειμένου να φαίνονται ότι έχουν εμβολιαστεί και να μην τεθούν σε αναστολή.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το περιστατικό στην περιοχή και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε σε εικονικούς εμβολιασμούς». Όπως είπε ήδη έχουν προβλεφθεί οι κυρώσεις και ο ΥΠΕάρχης της ανέστειλε τα καθήκοντά της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000 όπως είχε ακουστεί και αυτό εξηγείται, όπως επεσήμανε ότι, στο συγκεκριμένο Κέντρο είχε εμβόλιο της Pfizer που το αναζητούσαν πολίτες για να το κάνουν.

 

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί» και πως  «οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι σεβαστή η επιθυμία τους, όμως επειδή είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν. Δίνουμε με την τροπολογία ως μια ένδειξη καλής θέλησης  τη δυνατότητα να επιστρέψουν με το που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Δεν θα ανεχτούμε όμως καμία μα καμία παρέκκλιση».

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα διαβεβαίωσε ότι μαζί με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ελεγχθούν και όλες οι ύποπτες δηλώσεις νόσησης καθώς εφεξής τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και οι πλαστές δηλώσεις νόσησης.

“Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα” είπε.

Καρδίτσα: Τι έδειξε η ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Σύμφωνα με το πόρισμα, 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε ποτέ το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Κ.Υ Παλαμά που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, η διοικητική υπάλληλος αποκαλύφθηκε όταν συνδέθηκε στο τάμπλετ απογευματινές ώρες, πέρασε δυο εικονικούς εμβολιασμούς και το έκλεισε.

Όταν έληξε η βραδινή βάρδια στο κέντρο υγείας, η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο διαπίστωσε ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποίησε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής. Έτσι διατάχθηκε έλεγχος που έφερε στην επιφάνεια και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η διοικητική υπάλληλος εργάζεται 12 χρόνια στο Κ.Υ Παλαμά και από τον περασμένο Μάιο είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή. Έτσι, είχε πρόσβαση στα τάμπλετ.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα 34 άτομα που εμβολιάστηκαν εικονικά φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς ή γνωστοί της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Επίσης, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για ένα μήνα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας. Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή, και αυτών που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτών, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Κοζάνη: Νέα έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, η έρευνα αφορά σε δύο με τρεις περιπτώσεις.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, το ένα αφορά σε μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν γίνεται κανένα σχόλιο προς το παρόν για την υπόθεση. Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή.

Καταγγελίες Γιαννάκου για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που δουλεύουν κανονικά

Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παρά την αναστολή τους εργάζονται κανονικά, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως τονίζει, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δε θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος, αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος,

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι του έγινε επώνυμη από το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, ότι δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμό», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test έναντι 100 και 200 ευρώ – Νέες καταγγελίες

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου γιατροί και υγειονομικοί καταγγέλλουν τις πιέσεις που δέχονται για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών.

«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πίεση για πλαστά θετικά μοριακά ή rapid τεστ ώστε να λάβουν κάποιοι πιστοποιητικά νόσησης για να αποφύγουν τον εμβολιασμό για έξι μήνες», σημείωσε η κα Μαστοράκου.

Όπως υποστήριξε η ίδια, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς και κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».

«Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

 

Όπως είπε, μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ενός ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες. Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

Για ποιες περιοχές υπάρχουν καταγγελίες

«Υπάρχουν καταγγελίες για πάρα πολλές περιοχές και για την Πάτρα. Υπάρχουν αναφορές και από Χαλκίδα και από Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», είπε η κα Μαστοράκου

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αντιεμβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα».

Μαστοράκου: Φαίνεται να υπάρχει μία ομάδα αντιεμβολιαστών που δρα οργανωμένα

Μιλώντας στον «Real fm 97,8», η κ. Μαστοράκου ανέφερε ότι «φαίνεται να υπάρχει μία ομάδα αντιεμβολιαστών, η οποία δρα οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα. Βλέπω ένα πρότυπο συμπεριφοράς που επαναλαμβάνεται σε πολλές περιοχές. Το ένα πρότυπο είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν rapid test με το ρινοφαρυγγικό επίχρισμα, γιατί θεωρούν ή τους έχουν πείσει ότι η μπατονέτα περιέχει κάποια χημικό συστατικό που κάνει καρκίνο»

Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και στην Καβάλα

Δέκα πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Δράμα: Επιχειρούν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν

“Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία”, ανέφερε η γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι υπάρχει κλιμάκωση των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.

Απάτη με τα αρνητικά τεστ σε πολίτες “φαντάσματα” στη Σαντορίνη

Aκόμη μια περίπτωση που χρήζει διερεύνησης έρχεται στο φως έπειτα από καταγγελία γιατρού, αυτή τη φορά στη Σαντορίνη.

Η υπόθεση αφορά στο νοσοκομείο του νησιού των Κυκλάδων, με γιατρό να καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

 

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη.

«Στη Σαντορίνη στο νοσοκομείο έπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό με δύο τουρίστριες που είχαν πάρει βεβαίωση αρνητικού rapid test που υποτίθεται ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο.

Είχε γίνει κάποιο λάθος στο όνομα στη βεβαίωση, και επικοινώνησαν με τη γραμματεία των επειγόντων, και από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα. Το θέμα είναι ποιος έχει κάνει το τεστ, και από πού έχει χορηγηθεί η βεβαίωση», εξήγησε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου.

«Έγινε ΕΔΕ και αναμένουμε το πόρισμα. Είχε τη σφραγίδα του νοσοκομείου η βεβαίωση. Οι βεβαιώσεις στάλθηκαν από ένα mail με το όνομα του νοσοκομείου μπροστά», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγη: enikos.gr