Ο Ότο Ρεχάγκελ: “Εγώ είχα παικταράδες στην Εθνική ομάδα”

Το SPORT24 βρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Βασιλιάς Ότο” και συνομίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος εξήγησε τι ξεχωριστό είχε η Εθνική Ελλάδας το 2004.

Η Ελλάδα έχει τον δικό της ποδοσφαιρικό Θεό και αυτός δεν είναι άλλος απ’ τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός θρυλικός προπονητής έχει αποκτήσει πλέον και τη δική του ταινία-ντοκιμαντέρ, όπου του αξίζει. Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ο οποίος σημειωτέον έχει και ελληνική καταγωγή, θέλησε να καταγράψει τα επιτεύγματα του Βασιλιά Ότο, όπως είναι και το όνομα της ταινίας.

Το SPORT24 βρέθηκε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο θερινό κινηματογράφο της Αίγλης Ζαππείου. Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει έστω και για λίγο με τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος εν συντομία ανέλυσε αυτό που είχε η Εθνική του 2004, χάρη στο οποίο κατάφερε να πετύχει το απόλυτο θαύμα, την κατάκτηση του Euro.

Ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε πως συμβαίνει κάποιες φορές οι μικρές ομάδες να κερδίζουν τους μεγάλους: “Δεν γίνεται πάντα, αλλά είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό. Και η Μπάγερν μπορεί να χάσει σε κάποιον τελικό του Κυπέλλου”, δήλωσε συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: “Είχα παικταράδες στην Εθνική, εγώ το ήξερα ότι είχαμε μία εξαιρετική ομάδα παικτών. Κανένας απ’ τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, δεν ήξερε αυτό που ήξερα, είχαμε μία εξαιρετική ομάδα ποδοσφαιριστών”.

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου κλήθηκε να μιλήσει για την τωρινή Εθνική ομάδα. Δεν έκανε καμία σύγκριση του τότε με το τώρα. Ο λόγος; “Δεν ασχολούμαι πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέπω μόνο Γερμανία”.

Όσον αφορά για το αν θα του τηλεφωνήσει ο Θοδωρής Ζαγοράκης για συμβουλές σχολίασε: “Δεν νομίζω ότι ο Ζαγοράκης θα μου τηλεφωνήσει. Έχει άλλες σκοτούρες. Πρέπει να έχει τους παίκτες. Μερικές φορές έχεις μερικούς εξαιρετικούς παίκτες όπως είχαμε και εμείς τότε. Αυτό δεν γίνεται απ’ τη μία στιγμή στην άλλη. Πρέπει κάποιος να έχει και υπομονή αλλά κανείς δεν έχει πολλή υπομονή”.

sport24.gr