Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπως και για τις κοινωνικές δράσεις της.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το διαρκές ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία και στον πνευματικό-εκπαιδευτικό τομέα. Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της Αρχιεπισκοπής ως βασικού άξονα συσπείρωσης του Ελληνισμού της Αυστραλίας και σύνδεσμο μεταξύ των ομογενών. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει με επιτυχία ο Αρχιεπίσκοπος για την επικράτηση πνεύματος συνδιαλλαγής και ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Ομογενών, προσπάθειες που αποδίδουν καρπούς.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να μεταφέρει στην Ελληνική παροικία τις ευχαριστίες του για το διαρκές ενδιαφέρον της για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και για τη συνδρομή και συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση ανταπόκριση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι τη χώρα μας, με έμπρακτη αλληλεγγύη, καθώς οι Ομογενείς προσέφεραν περισσότερα από 500.000 δολάρια Αυστραλίας υπέρ των πυρόπληκτων με έρανο μεταξύ του πληρώματος της Εκκλησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.