Τελικό: Ελλάδα – Σουηδία 2-1 -Η Βαθμολογία του Ομίλου

Νίκη για την Εθνική Ελλάδος μέσα σε αποθέωση στο ΟΑΚΑ με 2-1 επί της 14ης στην παγκόσμια κλίμακα Σουηδίας και συνεχίζει να ελπίζει για την κατάληψη της 2ης θέσης!

Μεγάλη είναι η νίκη της Ελλάδας απέναντι στην πανίσχυρη Σουηδία.

Το Α΄ημίχρονο

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σουηδία.

Οι Σκανδιναβοί άγγιξαν το γκολ στο 4′ όταν σε σουτ του Σβάνμπεργκ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η ελληνική ομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 28′ με τον Παυλίδη, ο οποίος άδειασε τον αντίπαλό του και στη συνέχεια έκανε το σουτ, με τον Όλσον να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Η πρώτη της πετυχημένη “αποστολή” στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022! Η… αύρα του Ότο Ρεχάγκελ από την εξέδρα και το πείσμα που έβγαλαν οι διεθνείς, έδωσαν στην Εθνική Ελλάδας μια μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας μέσα στο ΟΑΚΑ (2-1). Δυο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι. Αγκάλιασαν τον Φαν’τ Σιπ οι παίκτες μας, μετά το γκολ του Παυλίδη – Το δημιούργησε ο Τζόλης, που λίγο πριν πέρασε στο ματς.

Την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 πέτυχε η Εθνική Ελλάδας. Λίγες ημέρες μετά την “αυτοκτονία” της στο Κόσοβο, η “Γαλανόλευκη” -με την στήριξη των φίλων της- νίκησε την Σουηδία στο ΟΑΚΑ με 2-1 και κράτησε… ζωντανές τις μαθηματικές της ελπίδες για πρόκριση στα τελικά, μέσω της δεύτερης θέσης στον όμιλο.

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς μετά το πέρας 4 αγωνιστικών και βρίσκεται στο -3 από τη δεύτερη Σουηδία. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ισπανία πέρασε με 2-0 από το Κόσοβο και απομακρύνθηκε 7 βαθμούς από την “γαλανόλευκη” (οι Ίβηρες έχουν δώσει και δυο ματς περισσότερα από την ομάδα του Φαν’τ Σιπ).

Οι Σουηδοί βρέθηκαν σε θέση… επίθεσης με το ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 4′ είδαν το σουτ στην κίνηση του Σβάνμπεργκ να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου. Από το δεκάλεπτο και μετά όμως η Εθνική Ελλάδας ανέβασε “στροφές” και προσπάθησε να πλησιάσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως να έχει κάποιο καλό αγωνιστικό σχέδιο. Μάλιστα, στο 13′ ο Παυλίδης βρέθηκε πεσμένος στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν έδωσαν κάποια παράβαση.

Η… εξέδρα προσπάθησε να “ζεστάνει” την Εθνική, Δουβίκας και Παυλίδης προσπάθησαν να βάλουν… δύσκολα στα αντίπαλα σέντερ μπακ και στο 28′ η “γαλανόλευκη” έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά, “άδειασε” τον Λίντελεφ με ντρίμπλα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Όλσεν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρία από τα αριστερά, με τον Τσιμίκα να παίρνει αρκετές φορές την μπάλα, αλλά η φάση που έψαχνε δεν ήρθε. Η τελευταία.. γεύση του 45λέπτου ανήκε στην Σουηδία. Ο Βλαχοδήμος έδιωξε με δυσκολία τα σουτ των Σβάνμπεργκ και Ίσακ, στις καθυστερήσεις.

Το Δεύτερο Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δυο ομάδων. Η Σουηδία όμως ήταν αυτή που προσπάθησε να κάνει.. παιχνίδι και να πιέσει. Στο 57′ ο Φορσμπερ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δουβίκας και Μπακασέτας πάντως συνέχισαν μπροστά την προσπάθεια και στο 62′ η συνεργασία τους έφερε το 1-0 με σκόρερ τον δεύτερο. Δυο λεπτά μετά, ο Μπουχαλάκης έστειλε ελάχιστα άουτ την μπάλα με κεφαλιά.

Ο κόσμος στην εξέδρα ξεσηκώθηκε, αλλά η Σουηδία βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Στο 67′ και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ισάκ και “σπάσιμο” στον Κλάεσον, ο δεύτερος έφερε με την μπάλα μπροστά του, σούταρε με το… μυτάκι μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Το παιχνίδι απέκτησε μια… άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και ο Φαν’τ Σιπ έριξε στο ματς τον Τζόλη (71′). Ο Έλληνας επιθετικός πρωταγωνίστησε στο 74′ στο 2-0 της Εθνικής. Ο παίκτης της Νόριτς δέχθηκε την κάθετη, έφυγε μόνος, πάτησε περιοχή, πάσαρε στον Παυλίδη και ο δεύτερος σκόραρε. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά το VAR έδωσε… έγκριση για νέους γαλανόλευκους πανηγυρισμούς.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής έτρεξαν να αγκαλιάσουν τον Φαν’τ Σιπ, αλλά λίγο μετά το ματς έγινε… θρίλερ, αφού η Σουηδία μείωσε σε 2-1. Ο Κουάισον σκόραρε μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου σε σουτ του Φόρσμπεργκ.

Η Σουηδία έπαιξε τα.. ρέστα της στο φινάλε του αγώνα, με την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής και είδε στο 90+1′ το σουτ του Φόρσμπεργκ -με πορεία προς τα δίχτυα- να βρίσκει στο κεφάλι του Τζαβέλλα. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα “άγγιξε” το 3-1 σε δυο περιπτώσεις στα… χασομέρια. Στο 90+7′ το σουτ του Τζόλη κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό Βρουσάι και Μπακασέτας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Όλσεν.

newsit.gr
Η Βαθμολογία του Ομίλου

Η Ισπανία πέρασε εύκολα από το Κόσοβο επικρατώντας 2-0 και… έκοψε τις όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι. Το 0-1 των φιλοξενούμενων το πέτυχε ο Φορνάλς (32′), αλλά ήρθε από υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90′ από τον Τόρες

Η Ισπανία με δύο παιχνίδια περισσότερα από την Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στον 2ο προκριματικό όμιλο με 13 βαθμούς.

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς μετά το πέρας 4 αγωνιστικών και βρίσκεται στο -3 από τη δεύτερη Σουηδία και στο – 7 από τους Ίβηρες.

Τα ματς του Οκτωβρίου, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Γεωργία (9/10) και Σουηδία (12/10) θα είναι καθοριστικά.