Τρομερή η Σάκκαρη: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του US OPEN

Συνεχίζει να γράφει Ιστορία στο US Open η Μαρία Σάκκαρη, καθώς μετά από εκπληκτική εμφάνιση νίκησε άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα για τα προημιτελικά και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Για άλλη μια φορά η Ελληνίδα τενίστρια απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν μπόρεσε ούτε το ν. 4 στον κόσμο, η Καρολίνα Πλίσκοβα, φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός τον Ιούνιο, να την σταματήσει στην ξέφρενη πορεία της προς την κορυφή του Αμερικάνικου γκραν σλαμ.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαρία Σάκκαρη, που από την Δευτέρα θα ανέβει στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε χωρίς να χάσει σετ μέσα σε 80 λεπτά!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ρωτήθηκε μετά από την επική νίκη της για το φανταστικό σερί 22 κερδισμένων πόντων στο σερβίς της και είπε: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Εμπιστευόμουν ήδη το σερβίς μου, αλλά τώρα θα το εμπιστεύομαι ακόμα περισσότερο.

Σέρβιρα καλά, η Καρολίνα είναι πιθανότατα καλύτερη server στο tour, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να βγάλω πολλές επιστροφές για να μπορέσω να κάνω τουλάχιστον ένα break σε κάθε σετ. Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός πως θα έκλεινε κάποια games εύκολα είμαι άφωνη, δεν ξέρω τι να πω».

 

Φυσικά ρωτήθηκε για τον ημιτελικό με την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και είπε: «Πρώτα απ’ όλα είναι θαυμάσιο για το άθλημά μας, να έχουμε τόσες πολλές νέες παίκτριες να παίζουν πολύ καλά αυτή την περίοδο. Η Έμα και η Λέιλα έχουν πολύ καλά σερί. Αλλά εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, θα σας δω όλους αύριο εδώ.»

Κλήθηκε να σχολιάσει και τον αγώνα που ακολούθησε αυτόν του Τζόκοβιτς με τον Μπερετίνι και τόνισε: «Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Νόβακ τώρα είναι τεράστιο για το άθλημα. Μη με ρωτάτε ποιος θέλω να κερδίσει, γιατί ο Μπερετίνι είναι καλός μου φίλος, o Νόβακ είναι επίσης φίλος και πολύ ωραίος τύπος».

enikos.gr