Κορονοϊός: Μίνι lockdown σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Φωτογραφία:ΑΡΓΟΛΙΔΑ 7/9/2021 -ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΟΥ. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας και επομένως σε καθεστώς «μίνι lockdown«, εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας.

Επίσης παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες ΑχαΐαςΗλείαςΜεσσηνίαςΗρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19.

Απαγόρευση μουσικής καθ′ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, στις 06.00 το πρωί έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00. Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.