Με αγιασμό ξεκίνησαν δια ζώσης τα μαθήματα στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης

Μετά από 15 περίπου μήνες οι εκατό περίπου μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χίλ επέστρεψαν και πάλι στα θρανία και ξεκίνησαν με ζήλο – και δια ζώσης πλέον – τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022.

Το σχολείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έκλεισε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020 και έκτοτε τα μαθήματα διεξάγονταν διαδικτυακά.

Τα δια ζώσης μαθήματα ξεκίνησαν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 4:30 μ.μ. με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και συνάμα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές, τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό και τους ευχήθηκε επιτυχίες.

Όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα  που μπόρεσαν να βρεθούν ξανά μαζί και να συναντήσουν τους συμμαθητές και φίλους τους.

Το Ελληνικό σχολείο του Αγίου Θωμά αριθμεί 100 μαθητές και μαθήτριες για τη νέα  χρονιά. Τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και η διευθύντρια κ. Παναγιώτα Δελημάρη ευελπιστούν για μια ομαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η κ. Δελημάρη τόνισε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των μαθητών και θα δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους για να επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ελληνορθόδοξο μέλλον για τα παιδιά μας.

Πηγή: anamniseis.net