Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα (4-0) – Κορυφαίος ο Βιτάλ

Είχε λείψει λίγη ποδοσφαιρική… έμπνευση στη Λεωφόρο. Είχε λείψει ένας παίκτης που να ξεσηκώνει το γήπεδο. Που να… αναγκάσει τον φίλαθλο να πληρώσει εισιτήριο, να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάει να τον απολαύσει.

Ένας τέτοιος παίκτης εμφανίστηκε απόψε στο Απόστολος Νικολαΐδης. Ο Ματέους Βιτάλ κάνει την μπάλα… κομπολόι. Αυτό που λέμε «δαντελένιος». Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, παίζοντας σε θέση αριστερού εξτρέμ έβγαλε μάτια.

Και στο πλάι του; Ο αναγεννημένος Καρλίτος των δύο γκολ. Η σταθερή αξία του Μαουρίσιο. Ο «εγκεφαλικός» Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Χουάνκαρ που δείχνει πως ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν άλλο πρωτοκλασάτο αριστερό μπακ. Το σύνολο; 4-0 απέναντι στον Απόλλωνα και μια πρεμιέρα μαγική για τους πράσινους που την είχαν τεράστια ανάγκη.

Μπροστά σε 8.000 φίλους τους οι πράσινοι δεν μπήκαν καλά στο γήπεδο, με τον Απόλλωνα να «πατάει» καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο, να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει κατά πολύ το build up του Παναθηναϊκού. Ο Διούδης κράτησε το μηδέν στην καλή ευκαιρία του Ντάουντα λίγο πριν το πρώτο εικοσάλεπτο, φάση που ήρθε λίγο πριν ο Παναθηναϊκός πάρει τα ηνία και πατήσει το πόδι στο γκάζι.

Οι πράσινοι είχαν δύο δοκάρια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με Ρούμπεν και Αϊτόρ και με τη συμπλήρωση του ημιώρου άνοιξαν το σκορ. Μια μαγική ενέργεια από τον Βιτάλ από τα αριστερά και ένας… κεραυνός εκτός περιοχής του Βραζιλιάνου έφερε την ασταθή επέμβαση του Βέρχουλστ με τον Μαουρίσιο να έρχεται σε κενή εστία και να ανοίγει το σκορ.

Τα… ζογκλερικά του Ματέους Βιτάλ συνεχίστηκαν, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και αποθέωνε τον 23χρονο σε κάθε του επαφή και εκείνος το ανταπέδωσε με μια ακόμα μαγική ενέργεια από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ.

Ο Βραζιλιάνος πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Χουάνκαρ, που σέντραρε για τον Καρλίτος ο οποίος με το μυτάκι σημείωσε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ένα γκολ που επί της ουσίας τελείωσε και το παιχνίδι.

Αποθέωση για Βιτάλ – Παλάσιος, γκολάρα ο Αλεξανδρόπουλος

Με φτερά στα πόδια οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ικανοποίησαν το κοινό τους στο δεύτερο ημίχρονο. Η αποβολή του Φατιόν στο 54′ απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν άλλα δύο γκολ για να φτάσουν στο εντυπωσιακό 4-0.

Ο Καρλίτος στο 73′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και ο Αλεξανδρόπουλος με μια… ζωγραφιά (σουτ από τα 25 μέτρα που κατέληξε στο «παραθυράκι») σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό, με τον Γιοβάνοβιτς να βρίσκει την ευκαιρία να περάσει και τον Παλάσιος στο γήπεδο, βγάζοντας τον Βιτάλ με τη Λεωφόρο να αποθεώνει τα νέα της… είδωλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε εξαιρετική μέρα εκτός από τον Βραζιλιάνο, τους Ρούμπεν και Χουάνκαρ, με τον πρώτο να είναι ο… εγκέφαλος όλου του αγώνα και τον δεύτερο να κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με το τριφύλλι στο στήθος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα (64’ Ματέι),Τσιλούλης (64’ Φαν λα Πάρα), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης), Σαχλί