Κρίνεται η τύχη των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

Ο συντονιστής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νίκος Μπάρδης και ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος καλούν τους αντιπροσώπους των Συλλόγων να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα λάβει χώρα σήμερα, Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Αν και η αποκαλούμενη «πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων» θεωρεί αντικαταστατική την εν λόγω συνέλευση, εν τούτοις, η «μειοψηφία» αποφάσισε να προχωρήσει στην σύγκλισή της επικαλούμενη την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως την 30η Ιουλίου 2021.

Η εν λόγω συνέλευση εάν και εφόσον θα έχει την απαιτούμενη απαρτία θα είναι ιστορική καθώς η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Οικονομική Επιτροπή θα ενημερώσει την ολομέλεια για τα πορίσματα της έρευνάς της για τις καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των ρευστών και γενικότερα για τις οικονομικές ατασθαλίες.

Εάν η Ανεξάρτητη Επιτροπή ζητήσει περισσότερο χρόνο για τις έρευνές της που έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες τότε τίθεται επ’ αμφιβόλω και η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εν λόγω συνέλευση είναι η πρώτη δημόσια σύσκεψη μετά την περίοδο των διακοπών και εάν συμμετάσχει και η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων ενδέχεται να εκδηλωθούν εντάσεις παρόμοιες με εκείνες των συσκέψεων του Ιουνίου.

Κι αυτό διότι η πλειοψηφία των πρώην προέδρων η οποία απολαμβάνει και της υποστήριξης του επιτίμου προέδρου και ευεργέτη της Ομοσπονδίας Βασιλείου Σταθάκου, εμμένει στην αρχική της θέση πρώτα δικανικός οικονομικός έλεγχος και μετά εκλογές.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της εν λόγω ανακοίνωσης της Επιτροπής.

Κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως την 30η Ιουλίου 2021 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατατεθεί πρόταση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας με θέματα:

1) Παρουσιολόγιο.

2) Ανάγνωση κι επικύρωση πρακτικών 30ης Ιουλίου 2021 ενημέρωση εκ μέρους του Συντονιστή κ. Νίκου Μπάρδη, του Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Απόστολου Τομόπουλου και του Ταμία κ. Δημήτρη Παλιούρα

3) Ενημέρωση της ανεξάρτητης Οικονομικής Εξελεγκτικής Επιτροπής

4) Ενημέρωση από την Εφορευτική Επιτροπή.

5) Διεξαγωγή Εκλογών.

6) Άλλα θέματα που τυχόν προκύψουν.

Διατελούμε,  Νίκος Μπάρδης, συντονιστής, Απόστολος Τομόπουλος, Γραμματέας.

 

anamniseis.net