Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς

Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Στο πένθος βυθίστηκε ο μπασκετικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του κορυφαίου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο προπονητής -θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 77 ετών. Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονες του.

Ποιος ήταν

Ο Ντούσαν «Ντούντα» Ίβκοβιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 29 Οκτωβρίου 1943. Ήταν Σέρβος πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και πρώην προπονητής. Το 2008, οπότε και ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe ο τιμητικός κατάλογος με τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euroleague), ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του θεσμού. Το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την Ευρωλίγκα ανδρών.