Στοχασμοί: Η επαναληψιμότητα

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας

Μείνε παρατηρητής των γεγονότων γύρω σου και ρούφα μέχρι το μεδούλι όλα όσα διαδραματίζονται στη ζωή σου. Ψάξε για τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που αυτή σου φέρνει συνεχώς μπροστά στα μάτια σου και τα βιώνεις με πόνο καρδιάς.

Στην επανάληψη είναι το κλειδί που ψάχνεις για να βρεις πως θα απεμπλακείς. Μην αρνείσαι την εμπειρία, μόνο άκου τη τι θέλει να σου πει. Με κάθε άρνηση σπρώχνεις τη λύση πάλι βαθιά μέσα. Με κάθε άρνηση, ανοίγεις την πόρτα στην επανάληψη για να σε ξαναεπισκεφτεί, αφού το μήνυμα δεν το έχεις αποκωδικοποιήσει.

Το μέλλον σου δεν θα καθοριστεί από τη δύναμη των ευχών σου. Υπάρχει κάτι βαθύ μέσα σου, ένας δράκος που επιζητεί να ταΐζεται συνεχώς απορροφώντας τη δύναμή σου και την ενέργειά σου. Αυτός ο δράκος, δεν είναι ξένος. Είναι παιδί σου. Τον γέννησες κάποια στιγμή στο παρελθόν σου και τον έκρυψες βαθιά μέσα σου θεωρώντας ότι θα είναι ο φύλακάς σου και του ανάθεσες κάποιο ρόλο. Αυτός ο δράκος, δεν χρειάζεται να θανατωθεί, αλλά να μεταστοιχειωθεί. Όπως σε εμποδίζει, έτσι και θα σε βοηθήσει. Αρκεί να βρεις το ρόλο που του είχες αναθέσει, το ιερό συμβόλαιο που είχες κάνει μαζί του, ώστε να το επεξεργαστείς απαρχής.

Κανείς δεν θέλει να βασανίζεται, αλλά για να βασανίζεται σημαίνει ότι δεν έχει επιλύσει το παρελθόν του, με αποτέλεσμα να το επαναλαμβάνει συνεχώς στη ζωή του. Μην κατηγορείς τους άλλους ή τη ζωή για την αδικία της. Εκεί ήταν και τους επέλεξες. Μην κατηγορείς ούτε εσένα γι αυτό. Ένα παιχνίδι έχει γίνει, που έχει μοιράσει τους διάφορους ρόλους, και το καλό είναι ότι μπορείς να αλλάξεις το ρόλο σου.

Να ξέρεις ότι κανείς δεν είναι τόσο άτυχος ώστε να τρώει συνέχεια τα μούτρα του πάνω στον τοίχο. Απλά βλέπει μόνο τοίχους στη ζωή του και πέφτει πάνω τους.