Τα 2/3 των Συλλόγων συμμετείχαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας στο προαύλιο του Σταθάκειου

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σαράντα πέντε (45) από τους 64 συλλόγους και κοινότητες που είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διεξήχθησαν την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 εκτός του αλυσοδεμένου Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια και συγκεκριμένα στο μικρό απερίφρακτο χώρο του προαύλιου.

Έστω και έτσι, οι εκλογές έγιναν. Ε και; Λύθηκε κάποιο πρόβλημα;  Τα ερωτηματικά και οι απορίες για την “επόμενη μέρα” αυξάνουν αντί να λογοστεύουν. Πάντως, ανεξαρτήτως του τι μέλλει γενέσθαι, τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως τα κοινοποίησε η Επιτροπή, έχουν ως ακολούθως:

Βάσει των αποτελεσμάτων  αυτών, οι Γεώργιος Γεωργόπουλος, Νίκος Μπάρδης, Αννα Νότη, Σοφία Στρουμπάκη, Τιμολέων Κακούρος, Πωλ Κοτρώνης, Στέφανος Αμανατίδης, Βασίλειος Πετράτος, Θεόδωρος Αστρινίδης, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Βέλλιος, Γιώργος Σερέτης, Νομική Καστανά, Βαγγέλης Κατραβάζος, Σπύρος Πυργιώτης, Απόστολος Τραμπάκουλος, Γιάννης Πηγής, Δημήτρης Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Προκόβας και ένας εκ των Κωνσταντίνου Καμπέρη και Κωνσταντίνου Τσούκαρη εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο πρόκειται να συσταθεί σε Σώμα και να επιχειρήσει να διαλευκάνει το τοπίο αναφορικά με τον έλεγχο της Ομοσπονδίας.

Η Εφορευτική Επιτροπή

Η Εφορευτική Επιτροπή λίγο μετά τις 5.00 μ.μ. (τοπική ώρα) έκλεισαν την κάλπη ενώπιον των δημοσιογράφων και των στελεχών της Ομοσπονδίας και άρχισαν την καταμέτρηση των ψήφων. Συμμετείχαν 45 σύλλογοι και κοινότητες και άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα 68 ψηφοφόροι.

Η Εφορευτική Επιτροπή μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου από το Καταστατικό χρόνου για ενστάσεις θα επικυρώσει τις εκλογές και την ερχόμενη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα συνέλθει σε σώμα το 21μελές συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρο και το προεδρείο.

Στο νέο συμβούλιο συμμετέχουν μόνο 4 γυναίκες οι οποίες έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο πρωτοδιορισθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριος Α. Γωνιάς,  επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει τις εκλογές της Κυριακής και πως οι κλειστές πύλες του Σταθακείου είναι αποτέλεσμα μιας απολύτως σύννομης διαδικασίας.