Βόλος – Ατρόμητος 3-0 και …πρώτος στη βαθμολογία!

Με γκολ του Ροσέρο (59′), πέναλτι του Φαν Βέερτ (90′) και πλασέ του Τερεζίου (96′) ο Βόλος πήρε εύκολη νίκη επί του άχρωμου Ατρόμητου και βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τη μοναξιά της κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα απολαμβάνει ο Βόλος, ως η μόνη ομάδα της Super League Interwetten που μετρά το απόλυτο μετά και τη συμπλήρωση της 3ης αγωνιστικής. Νέο του «θύμα» ήταν απόψε (23/9) ο Ατρόμητος, τον οποίο και κέρδισε 3-0 και ταυτόχρονα τον κράτησε χαμηλά με μόλις 1 βαθμό.

Ο Γκιγιέρμο Αμπρασκάλ ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Φερνάντες, Μπαρτόλο στον άξονα (ο πρώτος ως «6άρι»), τους Ρεγκατέν,Ροσέρο στα άκρα και φορ τον Φαν Βέερτ.

Απειλούσε (συνεχώς) ο Γκρίλο, ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι

Το ματς στο πρώτο μισό δεν είχε σκορ, αλλά «έμειναν» ορισμένα πράγματα. Ο Βόλος διατηρούσε τον έλεγχο και την κατοχή μπάλας και στο πρώτο κυρίως 15λεπτο μπήκε φουριόζος. Κάπου εκεί ο Ατρόμητος «ισορρόπησε», όμως εκ νέου οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που έδειχνε πιο απειλητική.

Πάμε τώρα σε ορισμένα πρόσωπα και επιμέρους δεδομένα. Ο Ροσέρο δημιουργούσε ρήγματα, οι παίκτες του Αμπρασκάλ έφτασαν αρκετές φορές μέχρι τα αντίπαλα καρέ, αλλά η τελική τους προσπάθεια είτε δεν απέφερε ουσία είτε ανακόπτονταν από τους Στρούγγη, Παπαδόπουλο (κυρίως τον πρώτο). Αντίθετα στις στατικές μπάλες που κέρδισαν ήταν πιο «ουσιαστικοί» χάρις στον Γκρίλο, καθώς ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός πήρε σε αυτό το διάστημα 3 κεφαλιές σε ισάριθμα κόρνερ, οι 2 πέρασαν άουτ αλλά και στη 1 (στο12′) είδε τον Πίριτς να του λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, ο Κουλούρης ήταν «πολύ μόνος» και μόνο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έκανε «αισθητή» την παρουσία του επιθετικά, με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ. Στο πρώτο μισό είχαμε ακόμη ένα πέναλτι στο 4′ για τους γηπεδούχους που πήρε «πίσω» ο Τζήλος μετά από έλεγχο στο VAR (για χέρι του Παπαδόπουλου), ενώ πιο μετά και σε φάση τρανζίσιον σκόραρε ο Βασιλαντνωνόπουλος, αλλά το ματς είχε ήδη διακοπεί.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορα/όμορφα για το 1-0

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Ατρόμητος θέλησε να δείξει πιο «ζωηρός», ενώ προχώρησε και σε εσωτερικές αλλαγές (ο Σπιριντόνοβιτς στα άκρα, ο Μουνίθ άξονα). Στο πρώτο 15λεπτο πρέσαρε, το ματς είχε πάει στη «δύναμη», δεν διάθετε ρυθμό και ήταν «μοιρασμένο». Τότε όμως (59′) άλλαξαν όλα. Ο Μπαρτόλο έκλεψε από τον Μουνίθ και έδωσε στον Φερνάντες που κουβάλησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κάθετη στον Αργεντινό συμπαίκτη του που πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά απέκρουσε ο Πίριτς, ο Φαν Βέερτ όμως πήρε το «ριμπάουντ», έδωσε αμέσως στον Ροσέρο και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε μία φάση όπου οι γηπεδούχοι έβαλαν πολλούς παίκτες στα καρέ των φιλοξενουμένων και «βρέθηκαν» χωρίς ιδιαίτερη πίεση.