Αναβάλλεται λόγω της πανδημίας το Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας

Αναβάλλεται για τον Ιούνιο του 2022, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα Οκτωβρίου και συγκεκριμένα από τις 15 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο Σικάγο.

Η απόφαση για την αναβολή του συνεδρίου ελήφθη από την διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 28ης Αυγούστου 2021.

Η διοίκηση της Παναρκαδικής αποφάσισε επίσης να σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους Αρκάδες που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος η Διοίκησης με επιστολή της, έχει ενημερώσει τόσον τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη όσον και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιο Χριστογιανvόπουλο για την πρόθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει, ζητώντας μάλιστα κατάσταση των πληγέντων με ιεράρχηση αυτών που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης.

Επαφές στην Ελλάδα

Κλιμάκιο της Διοίκησης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής αποτελούμενο από τον Αντρέα Παπαντωνίου, πρόεδρο, Γεώργιο Κ. Σουρούνη, πρόεδρο Συμβουλίου Επιτρόπων, Ιωάννη Βέμη, ταμεία και Ταξιάρχη Σταματόπουλο κυβερνήτη Μεσοδυτικής Περιφέρειας, βρέθηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο τρέχοντος έτους.

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Αρκαδία, είχε σειρά επαφών και συνεργασία με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον πρώην υφυπουργό εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώστα Βλάση, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον Αντίπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κωσταντίνο Τζούμη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστασίου Τζανή, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κατσή, το Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.Α. Νίκο Δελφάκη και τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Δρ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Αντικείμενο αυτών των επαφών τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Π.Ο.Α. και ιδιαίτερα αυτά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Αρκαδίας γενικότερα. Σχετικά με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής στηρίζει και βοηθά την καθ’ ύψος ανάπτυξη του ιδρύματος και παράλληλα την αναβάθμιση του σε Πανεπιστημιακό. Ανάλογη στήριξη παρέχει η Π.Ο.Α. και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

anamniseis.gr