Κανονικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου

Θα πραγματοποιηθεί η τελικά η συνάντηση μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης, δηλαδή στις οκτώ το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», κατά την χθεσινή εκδήλωση διέρρευσε πως ενδεχομένως να γινόταν προσπάθεια προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο μετά.

Αλλά και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος ικανοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ.Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν αλλά ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως η  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια της ”Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη και η φωτογράφηση του με Ερντογάν και Τατάρ, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία Λευκωσίας και Αθήνας με αποκορύφωμα την ανακοίνωση περί ακύρωσης της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Λίγο αργότερα όμως ο Αρχιεπίσκοπος σε δήλωση του, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για την οδύνη που άθελα, όπως λέει, προκάλεσε στη κυπριακή κοινότητα και στο ποίμνιο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Πηγή: huffintonpost.gr/skai/kathimerini

φωτογραφία αρχείου