Σίφουνας ο Παναθηναϊκός 5-1 τον Βόλο/ Εύκολα ο Ολυμπιακός 2-0 στην Τρίπολη

Πέντε γκολ, μπαλάρα ανά διαστήματα, απόλυτη κυριαρχία πάνω στο χορτάρι, πρωταγωνιστές. Νέοι και παλιοί. Ποιότητα. Συνολική και ατομική. Αντίδραση. Και τι αντίδραση! Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Βόλο από το ημίχρονο (4-0) και έκανε στον εαυτό του το καλύτερο δώρο, μετέτρεψε ένα παιχνίδι όπου ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν την έναρξη του, στο πιο αποτελεσματικό φάρμακο. Γιατρικό για τις πληγές που άνοιξαν σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, εμφάνιση και αποτέλεσμα που του φτιάχνουν το κέφι, την διάθεση, την αυτοπεποίθηση ενόψει του αιωνίου ντέρμπι στο Φάληρο. Και επιβεβαιώνουν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτι καλό δημιουργεί.

Όλα έγιναν πιο εύκολα χθες  το απόγευμα στην Λεωφόρο, χάρη στο εκρηκτικό ξεκίνημα με 2-0 στο πεντάλεπτο, το οποίο δεν προέκυψε τυχαία αλλά ήρθε κυρίως μέσα από την αλλαγή στο τσιπάκι της εκκίνησης στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό μεταξύ άλλων να πρεσάρει για πρώτη φορά φέτος μέχρι και τον τερματοφύλακα του αντιπάλου. Σε αυτά, τα πιο ποδοσφαιρικά θέματα, θα αναφερθούμε σε σημείωμα την Δευτέρα.

Ο Ιβάν το… τόλμησε, ο Καρλίτος τον δικαίωσε με τρομερή εμφάνιση

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από τον παίκτη που ξεκινούσε στην θέση 10. Πίσω από τον επιθετικό. Ο Λουντκβιστ σε δύο ματς και ο Βιγιαφάνιες σε ένα ήταν σκιά του καλού τους εαυτού, δεν βοήθησαν σε συνεργασίες, δεν είχαν καθοριστικές αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο, πούλησαν αρκετές μπάλες. Πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς, στο δικό του 4-2-3-1 πίσω από φορ αγωνίζεται ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά μέσου. Όχι επιθετικός. Ο Σέρβος τεχνικός, όμως, το τόλμησε, δεν επέμενε σε κάτι που για την ώρα δεν έβγαινε. Στον πάγκο ο Σουηδός, στον πάγκο και ο Αργεντίνος. Σε ελεύθερο ρόλο ο Καρλίτος, πίσω από τον Ιωαννίδη. Ισπανικό πάρτι!

Όπως αναφέρει και το προφίλ του Ισπανού… Carlitos Majestic! Μεγαλοπρεπής, δηλαδή! Η καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα σε ένα τρομερό ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής ποιότητας, έμπνευσης και επαφών. Κλέβει, σκοράρει, ανοίγει το σκορ με το… καλημέρα. Με τρομερή διαγώνια μπαλιά με το εξωτερικό… σερβίρει το 3-0 στον πολύ καλό Χατζηγιοβάνη, πριν από αυτό με υπέροχη μπαλιά βγάζει τετ α τετ τον Ιωαννίδη, κερδίζει το πέναλτι για το 4-0 (ήμαρτον ρε Τάσο αυτό το πράγμα με τα πέναλτι κάθε φορά, κάθε χρόνο τα ίδια) και το προσφέρει στον Βιτάλ για να σκοράρει κι εκείνος, διαμορφώνει το τελικό 5-1 ενώ λεπτά πιο πριν παραλίγο να βάλει το γκολ της αγωνιστικής με λόμπα. Απίθανο ματς και πέρα από την ουσία, ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που κρατούσε την μπάλα, ήταν το ιδανικό για να μπορέσει να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα η ομάδα του.

Ο γνωστός Βιτάλ, το γκολ του Φώτη, ο αθόρυβος αλλά απόλυτα σημαντικός Ρούμπεν

Από κει και πέρα, ο έρωτας της Λεωφόρου με τον Βιτάλ μάλλον μεγάλωσε σήμερα. Ο Βραζιλιάνος βρήκε χώρους, έκανε τα… δικά του και επέστρεψε στις ουσιαστικές εμφανίσεις. Καλές οι ντρίμπλες, οι ποδιές, οι… ρουλέτες και ότι άλλο φαντεζί μπορεί να προσφέρει ο 23χρονος υδραυλικός αλλά αυτό που μετρά είναι η ουσία. Και την είχε. Σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 4-0, από δική του υπέροχη εκτέλεση έρχεται το 5-0 και με την ποιότητά του βοήθησε να βγάλει αρκετές καλά δομημένες επιθέσεις ο Παναθηναϊκός.

Αξιοσημείωτη η εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη. Αν αυτό το παιδί καταφέρει να βάλει το γκολ πιο πολύ στην… ζωή του, αν βελτιώσει τις εκτελέσεις του, θα έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον. Σήμερα συνδέθηκε με το αντίπαλο πλεκτό. Δεν είναι τόσο εύκολο το γκολ που σημειώνει όσο φαίνεται, όμως είναι έξυπνος, γυρίζει το σώμα του και μετά εκτελεί. Αν έβαζε και το τετ α τετ θα ήταν το τέλειο ματς για τον νεαρό επιθετικό που έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία και δεν την αφήνει!

Και κάτι ακόμη, όσον αφορά το ατομικό κομμάτι. Μπορεί να μην έχει την λάμψη του Βιτάλ, μπορεί να μην είναι φαντεζί και εντυπωσιακός αλλά ο Ρούμπεν κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού σε σχέση με την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος τα πήγε σε ακόμη ένα ματς περίφημα (με μικρότερο ρόλο στην πρώτη πάσα σήμερα), τόσο στις πάσες για την καλή κυκλοφορία όσο και ανασταλτικά. Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες που προσφέρει στο Τριφύλλι και φαίνεται να κουμπώνει καλύτερα με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο παρά με τον Μαουρίσιο, μιας και ο Έλληνας μέσος προσφέρει την ταχύτητα, την ενέργεια, το νεύρο που λείπει από τον 33χρονο Βραζιλιάνο.

Θα είναι τεράστια απώλεια ο Βέλεθ

Yπάρχει κάτι αρνητικό από το σημερινό απόγευμα; Ε, Παναθηναϊκός, είσαι. Είναι δυνατόν να μην στραβώσει κάτι σε ένα κατά τα άλλα υπέροχο απόγευμα; Όχι δεν αναφερόμαστε στο διάστημα 45᾽- 65´ που έφυγε το πόδι από το γκάζι ή για το γκολ από στημένη μπάλα, ξανά. Είναι κι αυτά για προβληματισμό (όχι τόσο μεγάλα όταν μιλάμε για το σκορ στο 4-0) αλλά σαν τις ενοχλήσεις του Φραν Βέλεθ, όχι. Ο Ισπανός στόπερ αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το Φάληρο. Θα είναι τεράστιο πλήγμα η απουσία του, θα είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τον Γιοβάνοβιτς το Πούγγουρας-Σάρλια και κάπως θα πρέπει να προστατεύσει την άμυνά του.

gazzetta.gr

Εύκολη νίκη 2-0 για τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Ο Μασουρίνιο, απαντήσεις «τελειωμένου» και το καμπανάκι για Βατσλίκ. Ποιοι ξεχώρισαν στη νίκη των Πειραιωτών στην Τρίπολη, το άνετο 2-0 και η στιγμή που προβληματίζει από το παιχνίδι. Ποιος ήταν και πάλι εξαιρετικός και δικαίωσε τον προπονητή του; Θα ζητήσουν… συγνώμη όσοι τον έκραζαν στο τέλος της χρονιάς!

Μία από τις πιο εύκολες νίκες του τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός ο οποίος πέρασε πολύ άνετα με 2-0 παρότι το σκορ δείχνει… φτωχό. Οι Πειραιώτες έπαιξαν όσο χρειάστηκε, βρήκαν τα γκολ που ήθελαν και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων και ροτέισον, καθώς ακολουθούν δύο δύσκολα και πολύ σημαντικά παιχνίδια πριν την διακοπή, με Φενέρ στην Τουρκία για το Europa League και Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75΄ Σόνι), Κανελλόπουλος (71΄ Σανταφέ), Κρέσπι (71΄ Γκόμες), Μπαράλες, Σίτο (58΄ Ασιέρ Μπενίτο).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58΄ Βρουσαϊ), Μασούρας (57΄ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (79΄ Κούντε), Ονιεκούρου (79΄ Βαλμπουένα), Τικίνιο (69΄ Ελ Αραμπί).<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-ektos-edra-niki-olympiako-0-2-astera”>Super League: «Σβηστή» εκτός έδρα νίκη για τον Ολυμπιακό, 0-2 στην Τρίπολη τον Αστέρα [βίντεο] </a></p>