Οι Αρκάδες Νέας Υόρκης τίμησαν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Τσεκερίδης, Γιώργος Κανελλόπουλος, Δημήτρης Φίλιος, Αγγελική Βουρνά, ο Χρήστος Βουρνάς, ο νέος πρόξενος Νέας Υόρκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πάτερ Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο Λου Κάτσος, η Ευαγγελία Λαμπροπούλου Σαράφογλου, η Ελένη Σαράφογλου, η Ιωάννα Κατσίμαλη και η Μαρία Μεζάρη. Πίσω σειρά διακρίνονται από αριστερά οι μουσικοί Γρηγόρης Μανινάκης, Νικήτας Ταμπάκης, Στηβ Βαβαγιάκης, Γλαύκος Κοντεμενιώτης, Κώστας Ψαρρός και Σπύρος Καρδάμης. Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. 25 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

 

Με ένα εορταστικό πρόγραμμα το οποίο συνδύασε την ποίηση, την αφήγηση αλλά και την μουσική, ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Ο Γέρος του Μωριά» τίμησε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης» του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πρώτη ευρεία καλλιτεχνική εκδήλωση του Συλλόγου μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, η προσέλευση του κοινού θεωρείται ικανοποιητική, καθώς υπολογίζεται ότι στην ειδικά διαμορφωμένη -προς τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων- αίθουσα, έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 150 ομογενείς.

Την ιστορική αφήγηση -αλλά και εν γένει το πρόγραμμα- επιμελήθηκε η Αγγελική Βουρνά, ενώ την μουσική και τα τραγούδια η ορχήστρα «Μικρόκοσμος» του Γρηγόρη Μανινάκη, με την συμμετοχή του ομογενή καλλιτέχνη Νικήτα Ταμπάκη.

Το «παρών» έδωσε και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

enirikas.com