Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, αναφερόμενος στην ελληνική του καταγωγή

ΦΩΤΟ:Από τη διαδικτυακή συνάντηση του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης, Ιθαγένειας, Υπηρεσιών Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Alex Hawke, με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη. Φώτο: Supplied 

Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης, Ιθαγένειας, Υπηρεσιών Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων,  ελληνικής καταγωγής, κ. Alex Hawke, και του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), Βασίλη Παπαστεργιάδη, συζητήθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα θέματα, με το πιο σημαντικό, το σχέδιο για το άνοιγμα των διεθνών συνόρων και την υιοθέτηση διαβατηρίου εμβολιασμού, που αναπόφευκτα θα αποτελούν μέρος όλων των μελλοντικών ταξιδιών.

Παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη του συνάντηση με την ΕΚΜ, ο υπουργός κ. Hawke είπε: «Γνωρίζω για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΕΚΜ και την επαινώ για το έργο της».

Χαιρέτισε, επίσης, το ενδιαφέρον της ΕΚΜ για τις κοινοτικές υποθέσεις και κάλεσε τον Βασίλη Παπαστεργιάδη να συνεχίσει το έργο του και να απευθύνεται σε αυτόν και την Κυβέρνηση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ΕΚΜ, όπως με την πρωτοβουλία της για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με τη διπλή φορολόγηση των ομογενών και την έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μίλησε για το πρόγραμμα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα που έχει επιταχυνθεί με επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ο υπουργός έδειξε κατανόηση για το άγχος που νιώθουν πολλοί με το κλείσιμο των διεθνών συνόρων, λέγοντας: «Κατανοώ τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ελληνική παροικία και σε άλλες εθνικότητες με το κλείσιμο των συνόρων, όχι μόνο με ακυρώσεις ταξιδιών αλλά κυρίως με της διαταραχή της σύνδεσης μεταξύ των οικογενειών, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση εργαζόταν σκληρά τόσο για το θέμα των διεθνών συνόρων όσο και για τα διαβατήρια εμβολιασμού».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης ενημέρωσε τον υπουργό για το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού που λειτούργησε η Κοινότητα στο Thornbury πρόσφατα λέγοντας και ότι η ΕΚΜ συνεργάστηκε με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας, Greg Hunt, για τη λειτουργία και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Βασίλης συνεχάρη, επίσης, τον κ. Alex Hawke, για την απόφασή του να αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχθεί η Αυστραλία σε ορισμένες κατηγορίες φέτος, δεδομένης της μείωσης που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας. Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις επιθυμούν να φτάσουν στα επίπεδα της μετανάστευσης πριν από την πανδημία το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης, αναφερόμενος στην ελληνική του καταγωγή, απάντησε θετικά σε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ελληνικό Κέντρο στο εγγύς μέλλον, με τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να το πράξει στο πρώτο του ταξίδι στη Μελβούρνη μετά τα τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή:neoskosmos.com