Χρήστος Πανταζής: Ο Έλληνας βουλευτής στη νέα Γερμανική Βουλή

Ο Χρήστος Πανταζής είναι ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής στη νέα Γερμανική Βουλή (με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD), 

Ο Χρήστος Πανταζής, νευροχειρουργός στο επάγγελμα, ο οποίος εξελέγη πρώτος στη πόλη Μπράουνσβάιγκ της Κάτω Σαξονίας με 37% της ψήφου έναντι 22% του Χριστιανοδημοκράτη αντιπάλου του και των υπολοίπων 14 αντιπάλων του, δήλωσε στη “Φωνή της Ελλάδας” το ραδιόφωνο της ΕΡΤ αισιόδοξος ότι θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς από τους νικητές των εκλογών, δηλαδή το SPD, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Ο Χρήστος Πανταζής

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του, το SPD, αναφέρει στο πρόγραμμά του από το 1925 ότι είναι υπέρ της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“H πολιτική κουλτούρα στη Γερμανία είναι διαφορετική απ’ ότι στην Ελλάδα καθώς υπάρχει κλίμα συνεργασίας με κριτήριο το όφελος της χώρας”, τόνισε ο κ. Πανταζής και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν σφοδρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή αλλά κι ένα κλίμα συνεννόησης”.

Γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1975, μεγάλωσε στη μικρή πόλη Seelze an der Leine ως το δεύτερο από τα τρία παιδιά μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας εργαζομένων μεταναστών (με γαλλικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας μου).

Η αδερφή του  Αθήνα, η οποία είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη  και τον δίδυμο αδερφό μου τον Περικλή – έχει 6 λεπτά διαφορά.

Ο πατέρας του εργαζόταν στην Volkswagen AG ενώ η μητέρα του στην Continental AG .

 

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com/