Μιχάι και Μιχαηλίδης είναι οι στόπερ του μέλλοντος για τον ΠΑΟΚ

Ο Ενέα Μιχάι και ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρέθηκαν από εναλλακτικές λύσεις να αποτελούν το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη τα αποτελέσματα ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάστηκε να στηριχθεί στο δίδυμο των Μιχάι και Μιχαηλίδη στα στόπερ.

Μπορεί η επιλογή του να ήταν αναγκαστική όταν βρέθηκαν στο ιατρικό δελτίο του Δικέφαλου ταυτόχρονα και οι τρεις έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί του (Ίνγκασον, Βαρέλα και Κρέσπο), ωστόσο το συγκεκριμένο δίδυμο λογικά θα είναι το βασικό στην άμυνα του ΠΑΟΚ κάποια στιγμή στο μέλλον. Το πόσο άμεσα θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους δύο νεαρούς στους οποίους παρουσιάστηκε η ευκαιρία να δείξουν στον προπονητή τους ότι μπορούν να σταθούν και ανταποκρίθηκαν σε αυτήν.

Η προοπτική να είναι το συγκεκριμένο δίδυμο των στόπερ το βασικό του ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια είναι πρακτικά ανοικτή και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι και οι τρεις έμπειροι αμυντικοί του Δικεφάλου έχουν ήδη μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

Μαζί μόλις σε 11 παιχνίδια

Θα πρέπει να είναι τονιστεί ότι Μιχάι και Μιχαηλίδης έχουν αγωνιστεί ταυτόχρονα σε αγώνα του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα μόλις σε 11 παιχνίδια. Αριθμός πολύ μικρός αν τον συγκρίνει κανείς με τους 131 αγώνες που έχουν παίξει μαζί Βαρέλα και Κρέσπο, οι δυο βασικοί και αναντικατάστατοι κεντρικοί αμυντικοί του Δικεφάλου στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα.

Και από αυτά τα 11 παιχνίδια κοινής παρουσίας Μιχαηλίδη και Μιχάι, ούτε στα μισά οι δύο τους δεν έπαιξαν ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Στην πραγματικότητα αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ του ΠΑΟΚ μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Λίνκολν στο Γιβραλτάρ – όταν αποχώρησε τραυματίας ο Κρέσπο- και στα τρία τελευταία παιχνίδια του Δικεφάλου με ΑΕΚ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και ΟΦΗ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που αγωνίστηκαν μαζί είτε για λίγα λεπτά, είτε σε ολόκληρο αγώνα, η ομάδα τους έπαιζε με τριάδα στα στόπερ και υπήρχε κάποιος έμπειρος να συμπληρώνει την άμυνα της (τις περισσότερες φορές ο Βαρέλα, αλλά και μερικές ο Βιεϊρίνια).

Συνολικά μέχρι τώρα Μιχάι και Μιχαηλίδης έχουν αγωνιστεί μαζί συνολικά για 698 λεπτά και σε αυτά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 5 γκολ κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 6 αγώνες.

Η νέα ευκαιρία του Μιχαηλίδη

Όπως και να έχει και για τους δυο τα φετινά τους παιχνίδια αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία. Για τον Γιάννη Μιχαηλίδη αυτή είναι η δεύτερη που του δίνεται σε διαφορετικές μάλιστα συνθήκες από την προηγούμενη. Ο 21χρονος στόπερ έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2019-20 και πέρυσι έπαιξε σε 27 παιχνίδια.

Την περασμένη σεζόν πέρασε και αυτός όπως οι τερματοφύλακες αλλά και οι υπόλοιποι αμυντικοί του Δικεφάλου περιόδους έντονης αμφισβήτησης, όταν η ομάδα τους δεχόταν με εντυπωσιακή ευκολία γκολ στη διάρκεια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου.

Φέτος είναι που δοκιμάζεται και πάλι με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με τετράδα πλέον στην άμυνα, την πίεση να παραμένει έντονη όμως τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά.

Επέστρεψε για τα καλά ο Μιχάι

Από την δική του πλευρά ο Ενέα Μιχάι ήρθε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2019, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 21 του χρόνια έχοντας ήδη εμπειρία , καθώς στον Παναιτωλικό πραγματοποίησε 49 εμφανίσεις.

Την πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, με Αμπέλ Φερέιρα προπονητή έπαιξε μόλις σε 6 παιχνίδια (πετυχαίνοντας πάντως το νικητήριο γκολ της ομάδας στον αγώνα των playoffs στο Καραϊσκάκης που στέρησε τη δυνατότητα από τους ερυθρόλευκους να κατακτήσουν αήττητοι το πρωτάθλημα).

Πέρυσι στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό, ρήξη χιαστού, στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία και έμεινε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για 4 περίπου μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του, με δανεισμό από την Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη και Κολοβού, αλλά ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να τον παραχωρήσει. Ο Μιχάι έμεινε στην Τούμπα και μετά τους τραυματισμούς των Κρέσπο και Βαρέλα πήρε και αυτός την ευκαιρία του.

sport24.gr/