Θέλουμε Γάλλους τουρίστες και τον χειμώνα

Φωτογραφία:ZOI PSAROUDAKI/ Βασίλης Κικίλιας με το Γάλλο ομόλογό του Jean-Baptiste Lemoyne

 

Οι Γάλλοι προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Αυτό είναι γνωστό και μάλιστα πολλοί είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες, στο ίδιος μέρος, για πάρα πολλά χρόνια.

Η χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό ακόμα και κατά τη χειμερινή τουριστική περίοδο, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα κι αυτό προσέγγισε με δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ευρισκόμενος στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, όπου η χώρα μας συμμετέχει με περίπτερο του ΕΟΤ.

«Με μεγάλη ικανοποίηση ξαναβλέπω με τους συνεργάτες, τα νούμερα των Γάλλων επισκεπτών στην Ελλάδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Έχουμε σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, οι επισκέπτες ακόμα και για τον Οκτώβριο θα είναι σε υψηλά επίπεδα», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρέπει «στρατηγικά να στοχεύσουμε στον εναλλακτικό τουρισμό που μπορούμε να προσφέρουμε τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα, που οι Γάλλοι έχουν τις σχολικές διακοπές και μπορούν να ταξιδέψουν. Εχουν 16 εβδομάδες διακοπών για τα παιδιά τους, τις 8 στους καλοκαιρινούς μήνες και τις άλλες 8 μέσα στο φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη».

Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διπλή καμπάνια του ΕΟΤ για το 2022,, θα στοχεύσει στις σχολικές διακοπές, προκειμένου «να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, υψηλού επιπέδου, να αυξήσουμε το εισόδημα και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, τονώνοντας οικονομικά τη χώρα και αυτούς τους χειμερινούς μήνες, που τα έσοδα δεν είναι αυτά που έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες».