Η Εθνική Άμυνα, η Ελληνογαλλική συμφωνία και η Ομογένεια

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το σύνθημα «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία» έρχεται από το παρελθόν, αναβιώνει στο παρόν και φιλοδοξεί να αποτελέσει στο μέλλον «τυφλοσούρτη» και για άλλες στρατιωτικές συνεργασίες εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία πρέπει να ξεφύγει από το πλαίσιο μιας αποκλειστικά Οικονομικής σύμπραξης Κρατών, ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά μιας συμπαγούς, και ομόθυμης συμμαχίας ευρωπαϊκών Χωρών.

Παράλληλα, ο εξ Ανατολών κίνδυνος συνιστά για την Ελλάδα μία διαρκή ανάγκη για  εκσυγχρονισμό των Ενόπλων της Δυνάμεων και κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει ζωτικό συμφέρον να μην παίζει «μόνη» και «αδύναμη» στην διεθνή σκακιέρα. Αλλά να στηρίζεται σε συμμαχίες και συνεργασίες που την «κρίσιμη» ώρα θα την βοηθήσουν να υπερασπιστεί τα εθνικά της Δίκαια.

Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να τοποθετηθεί και η αξιοποίηση του ομογενειακού δυναμικού, σε ό,τι αφορά την Άμυνα της Ελλάδος.  Μέχρι σήμερα η όποια βοήθεια της Ομογένειας προς την μητέρα-πατρίδα στον τομέα αυτόν, αλλά και γενικότερα,  ήταν το αποτέλεσμα του αδιάπτωτου, μονομερούς ενδιαφέροντος και της υπερούσιας λατρείας των ομογενών προς την γενέτειρα. Κανένας σχεδιασμός, καμία προετοιμασία, κανένα ενδιαφέρον από το εθνικό κέντρο, για τη διάθεση της Ομογένειας να προσφέρει το περισσότερο, το πλέον αξιόλογο στο χώρο των γενικότερων επιδιώξεων του Έθνους και των αναγκών του να προβάλει, να υπερασπιστεί και να διαφυλάξει τα εθνικά του Δίκαια.

Απουσίαζε και εξακολουθεί να λείπει μία «εθνική στρατηγική» που θα αξιοποιούσε τις τεράστιες δυνατότητες της «άλλης Ελλάδας» σε πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό επίπεδο.

Με την ενόψει υπερψήφιση της Ελληνο-Γαλλικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος, θέλουμε να πιστεύουμε,  για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ξαναδεί το θέμα «Απόδημος Ελληνισμός» ακόμη και προς την κατεύθυνση αυτή, της ενίσχυσης της εθνικής μας Άμυνας.