ΑΕΚ: Mε… 6,5 παίκτες απ’ τον Οκτώβριο «φωνάζει» το λάθος στήσιμο του ρόστερ

Πάμε να μετρήσουμε: Μαυροειδής DNP, Μπόγρης DNP, Σαξιώνης DNP, Καρλής DNP, Φιλιππάκος 6:04 στο παρκέ. Πέντε απ’ τους δώδεκα τέθηκαν… νοκ άουτ γρήγορα γρήγορα.

Βρισκόμαστε μόλις στο 6ο επίσημο ματς της ΑΕΚ και ήδη ο ροτέισον έχει μικρύνει τόσο, που στο τέλος θα… στραγγαλίσει κανέναν. Μέχρι ένα προχωρημένο σημείο της ήττας της ΑΕΚ στην Πάτρα, απ’ τον απίθανο Απόλλωνα του Δίπλαρου και του Τσαλμπούρη, ο Στέφανος Δέδας είχε χρησιμοποιήσει σκάρτους 6,5 παίκτες!

Το έχουν κάνει και άλλοι προπονητές, ο Δέδας δεν είναι ο πρώτος. Αλλά ποτέ στην αρχή της σεζόν. Όταν μία αγωνιστική περίοδος δεν έχει καν αρχίσει. Στο μυαλό μου, το μήνυμα του Δέδα είναι ξεκάθαρο: Δεν μου κάνουν, δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου, δεν παίζουν.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν έχει αγωνιστεί από την αρχή της σεζόν. Ο Γιώργος Μπόγρης μία παίζει, τέσσερις δεν παίζει. Οι πιτσιρικάδες δεν χωρούν στο ροτέισον. Και όλα αυτά σε μία ΑΕΚ που δεν έχει στη διάθεσή της ούτε τον Δημήτρη Φλιώνη, τον καλύτερο θεωρητικά περιφερειακό αμυντικό της, ούτε τον Μπράιαν Ανγκόλα, τον θεωρητικά καλύτερο σκόρερ της.

Το θέμα μου δεν είναι με τα πρόσωπα που δεν χρησιμοποιούνται. Έτσι και αλλιώς, ο αγώνας είναι ο καθρέφτης της προπόνησης. Ο κάθε προπονητής βλέπει τι συμβαίνει στην προπόνηση και κρίνει ποιος μπορεί να παίξει και ποιος όχι.

Το πρόβλημα με την ΑΕΚ είναι πως αν έχει πέντε παίκτες που παίζουν… τριαντάρια, θα είναι καλό για τους παίκτες (γιατί κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει αλλαγή και ας είναι… σκασμένος), αλλά είναι χείριστο για την Ένωση.

Η προπόνηση και το… ροντέο

Ακόμα ένα εκτός έδρας ματς, ακόμα μία κακή αγωνιστική συμπεριφορά. Και η λογική του… παραλόγου υπαγορεύει πως αν τίποτα δεν σου πάει καλά, τότε επιχειρείς να κάνει το ματς… ροντέο. Όχι με ξύλο ή άλλες μεθόδους.

Προσπαθείς να ρίξεις στο παρκέ ό,τι έχεις. Και ό,τι δεν περιμένει ο αντίπαλος προπονητής. Και αφού αναφέραμε τον Νίκο Βετούλα, έκανε αυτό που θα έπραττε ο κάθε αντίπαλος προπονητής της ΑΕΚ.

Την χτύπησε στο τρέξιμο και στα ριμπάουντ. Στην αρχή του αγώνα, η ΑΕΚ είχε το εντυπωσιακό 14-5 ριμπάουντ. Με τον Γέλοβατς να κάνει θραύση. Στο τέλος τα… σκουπίδια ήταν 38-34 υπέρ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ προχωράει με ροτέισον για λίγους. Όσους αντέξουν από τον Οκτώβριο κιόλας. Σύμφωνοι, το μπάτζετ ήταν περιορισμένο. Τα ban και το γήπεδο προέχουν. Αλλά το ρόστερ είναι δομημένο λάθος. Και η χρήση… 6.5 παικτών αυτό μαρτυράει.

Τουλάχιστον μέσα σε αυτή την… τραγωδία, ο Ίαν Χάμερ έδειξε κάποια θετικά στοιχεία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όχι ικανά, πάντως, για να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.: Το έχει η μοίρα της ΑΕΚ, όταν τη συναντάνε πρώην αθλητές της, να κάνουν πάρτι. Πάντως, μετά το περσινό ξεπέταγμα του Βασίλη Μουράτου, το φετινό (μέχρι στιγμής) του Νίκου Δίπλαρου είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η Basket League.

gazzetta.gr