Τιμητική εκδήλωση στη Σχολή για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, στις 3 η ώρα, θα γίνει τιμητική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο στη Θεολογική Σχολή και συγκεκριμένα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο εκδοθείς τόμος με τίτλο «Ευαγγελιστής, Ποιμένας και Διδάσκαλος: Μελέτες προς Τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου».

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, καθηγητές, φοιτητές και επισκέπτες, ενώ σύμφωνα με την αποσταλείσα πρόσκληση απαιτείται η εκ των προτέρων δήλωση παρουσίας, λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, στον καθηγητή της Σχολής Δημήτριο Σκέδρο.

Στην πρόσκληση αναγράφεται πως «ο Σεβασμιότατος υπηρέτησε ως διακεκριμένος καθηγητής Βιβλικών Σπουδών και Χριστιανικών Καταβολών στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού από το έτος 1983 μέχρι το 1993 όπου δίδαξε πολλούς εκ των ιερέων του Ελληνορθόδοξου κλήρου της Αμερικής. Επίσης, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής την Καινή Διαθήκη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard. Είναι επιφανής συγγραφέας και διεθνώς γνωστός επιστήμονας της Καινής Διαθήκης και του πρωταρχικού Χριστιανισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα είναι εκ των ομιλητών, όπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.» στο συνέδριο για τον αείμνηστο Επίσκοπο Αβύδου Γεράσιμο που θα γίνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής σήμερα Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό το εσπέρας της Τρίτης 19 Οκτωβρίου στο τέλος του οποίου τα τελέσει την Ακολουθία της ρασοφορίας στους τελειόφοιτους της Σχολής. Επίσης, θα απονείμει στους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές οι οποίοι προορίζονται για ιερείς τον επιστήθιο σταυρό. Εξάλλου, θα προχειρίσει σε Αναγνώστες τους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές της Σχολής και θα απονείμει τον σταυρό στις φοιτήτριες της Θεολογίας.

Κατά την παράδοση που έχει διαμορφωθεί επί πολλά έτη στη Σχολή όλες αυτές οι Ακολουθίες και εκδηλώσεις γίνονται κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους κάθε Σεπτέμβριο κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζει η Σχολή. Φέτος γίνονται ετεροχρονισμένα διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν μετέβη στη Σχολή για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τον περασμένο μήνα επικαλεσθείς την πανδημία του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Γερασίμου.

Πηγή:ekirikas.com