Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Λίγο μετά τις 20.30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την υποδέχτηκε στο σπίτι του στον Λυκαβηττό προκειμένου να παραθέσει ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο. Στο δείπνο θα παρευρίσκονται μόνον οι δυο τους, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας. Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Σλοβενίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται τις χώρες οι οποίες συνδέθηκαν άμεσα με τη 16ετή θητεία της στην Καγκελαρία. Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Τουρκία και συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμερ, χαρακτήρισε την επίσκεψη «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Τόνισε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.