Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα

Συγκλονίζει η γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα με θύμα τη 48χρονη Νεκταρία, η οποία δολοφονήθηκε από τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Η νέα γυναικοκτονία έρχεται να «παγώσει» την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα, με την 48χρονη να αποτελεί το 13ο θύμα της φετινής χρονιάς.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία της άτυχης κοπέλας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα creta24.gr, η κηδεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Αμπελούζο, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στη μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών.

Είχε προαναγγείλει το φονικό

Η 48χρονη και ο 54χρονος ζούσαν χωριστά εδώ και λίγο καιρό, ενώ ο άνδρας είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει.

«Ήταν εν διαστάσει και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Πήγαινε σε ψυχολόγο, θα πήγαινε τώρα σε ψυχίατρο αλλά δεν πρόλαβε να πάει. Η σύζυγος του είχε κάνει μια σχέση με κάποιον φίλο του τώρα τελευταία και το είχε μάθει. Εκεί αντέδρασε αυτός, εκεί δεν ήτανε καλά» είπε η αδελφή του δράστη, σύμφωνα με το MEGA.

Ο γυναικοκτόνος ήξερε πως η 48χρονη θα πήγαινε σε μια επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσει δουλειά και την ακολούθησε και όταν βγήκε από το αμάξι της έπεσε πάνω της με τη μηχανή και εκείνη έτρεξε ώσπου στις σκάλες στην πισίνα του ξενοδοχείου, την ακινητοποίησε και με ένα μαχαίρι την χτύπησε οκτώ φορές.

Μετά ο δράστης πήγε να φύγει όμως η μηχανή του δεν έπαιρνε μπροστά και με τα πόδια και πάει προς τον γκρεμό.

«Την ώρα που ήρθε η κοπέλα, πήγε η μαμά μου και της μίλησε και ήρθε αυτός πολύ γρήγορα και την ρίχνει κάτω, δηλαδή την ώρα που περπάταγε εκείνη, ήρθε από πίσω της και την ρίχνει. Την ώρα που βγήκε αυτή από το αμάξι, η Νεκταρία, την εμβόλισε με την μηχανή, την έριξε κάτω», υποστήριξε η υπεύθυνη της επιχείρησης.

«Είχαμε προηγούμενα»

«Η μαμά μου δεν είχε κινητό μαζί της, οπότε φεύγει για να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και εκείνη την ώρα, την κυνηγούσε αυτός. Tου λέει που είναι η Νεκταρία, τι της έκανες; Λέει είχαμε προηγούμενα» συμπλήρωσε η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Η 48χρονη μέσα σε μια λίμνη αίματος με τον δράστη να τρέχει προς τη θάλασσα, να ανεβαίνει πάνω στο βράχο και να απειλεί πως θα θα αυτοκτονήσει.

Ο 54χρονος σύμφωνα με πληροφορίες πήρε τηλέφωνο τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας και του είπε: «Σκότωσα τη μάνα σας» και ο ίδιος έσπευσε στο σημείο, προσπαθώντας να πείσει τον πατέρα του να μην αυτοκτονήσει.

Τελικά λίγο μετά τις 15:30 και μετά από ώρες διαπραγματεύσεων, πλησιάζει τους αστυνομικούς και οδηγείται στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ο 54χρονος

Ο 54χρονος δράστης αυτοτραυματίστηκε στο στήθος με το μαχαίρι που έκοψε το νήμα της ζωής της πρώην γυναίκας του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης, μήκους 30 εκατοστών, το οποίο έφερε μαζί του ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει πει κάτι στους αστυνομικούς.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που παραμένουν στο νοσοκομείο, ισχυρίζονται πως ο 54χρονος δράστης δεν έχει «σπάσει», δεν έχει πει τίποτα για την πράξη του, ενώ δεν έχει ζητήσει και συγγνώμη για την δολοφονία της 48χρονης μητέρας των παιδιών του.

«Τον φοβούνταν κι εκείνη και τα παιδιά»

Μιλώντας στο MEGA, στενή φίλη του θύματος αποκάλυψε τις σχέσεις που είχε η 48χρονη με τον 54χρονο. «Ηταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία έκανε δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

«Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», εξήγησε η στενή φίλη της 48χρονης που δολοφονήθηκε.

Οπως σημείωσε η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα. «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε »μιλάτε σιγά, να μην τον ενοχλήσουμε». Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά».

Επίσης, όπως ανέφερε, «από ό,τι είχα καταλάβει, είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην Αστυνομία, όχι στη Δικαιοσύνη».

IN.GR