«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, 4-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σε… δρόμο επιτυχίας στο πρωτάθλημα, μετά από τα τελευταία «στραβοπατήματά του» (σ.σ. εντός έδρας ισοπαλία με τον Βόλο, εκτός έδρας ήττα από Ολυμπιακό), επέστρεψε απόψε ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος», για την 8η αγωνιστική της Super League, επικράτησε, στην Τούμπα, επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1 και κατέκτησε την 5η νίκη του στη σεζόν.

Ο Στέφαν Σβαμπ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, στο 5’, με πέναλτι, με τους Κάρολ Σφιντέρσκι (66’), Γιάννη Μιχαηλίδη (72’), Ντόουγκλας Αουγκούστο (94’) να χρίζονται, επίσης, σκόρερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Παμλίδης, στο ενδιάμεσο (14’), ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Αναγκαστική ήταν στο 61’ η αλλαγή του Χρήστου Λισγάρα, λόγω τραυματισμού στα πλευρά. Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί, με ασθενοφόρο, σε νοσοκομείο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του.
Το ματς

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απο νωρίς με προβάδισμα υπέρ του, χάρις στο πέναλτι που κέρδισε, μετά από ανατροπή του, στο 3’ ο Μπίσεσβαρ. Δύο λεπτά αργότερα, από τα έντεκα βήματα, ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 14’ το ματς ισορρόπησε, καθώς ο Παμλίδης, με κεφαλιά, παρά την πίεση του Τέιλορ, κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη και να «γράψει» το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» βρέθηκε σε θέση βολής, με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, ο Κότσαρης, όμως, έδιωξε με γροθιές. Στο 25’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του μετά από σουτ του Αουγκούστο. Στο 54’ οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν γκολ που πέτυχε, με κοντινή προβολή, ο Ελ Καντουρί. Φάση που δε μέτρησε, ωστόσο, καθώς με τη χρήση του Var, μερικά λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Κουτσιαύτης ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ.

Ο Ελ Καντουρί παρέμεινε αγωνιστικά… ανήσυχος και στο 66’ «σέρβιρε» στον Σφιντέρσκι, ο οποίος, με σουτ στην κίνηση, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Στο 72’ ο Μιχαηλίδης , με κεφαλιά, έκανε το 3-1 και το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Αουγκούστο, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ακπομ.
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 4-1

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (73’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (λ. τρ. 61’ Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76’ Λα Πάρα), Μαρτίνες (63’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα).