Κίνηση για την ίδρυση Δικτύου Ελλήνων Γιατρών Φραγκφούρτης

Φωτογραφία: Ο ΓΓΑΕ&ΔΔ Ιωάννης Χρισουλάκης και ο Δρ. Σάββας Αποστολίδης

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Με μία ανοικτή επιστολή ο Δρ Σάββας Αποστολίδης Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Ερυθρού Σταυρού Φραγκφούρτης και Πρόεδρος Τμήματος ΑΧΕΠΑ Φραγκφούρτης Chapter A 617, District 28 (Europe), γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφό του την πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου τρ.έτ. για την ίδρυση Δικτύου Ελλήνων Ιατρών στην ευρύτερη μητροπολιτική περιφέρεια Φραγκφούρτης, που περιλαμβάνει τα κρατίδια Hessen, Rheinland-Pfalz και Saarland.

Η πρωτοβουλία για την Ίδρυση Δικτύου ομογενών Ιατρών στην συγκεκριμένη Περιφέρεια προέκυψε από πρόσφατη συνάντησή του  ΓΓΑΕ κ. Ι. Χρυσουλάκη με τον Δρ. Σάββα Αποστολίδη, στο γραφείο του πρώτου. (Φωτογραφία)

Όπως εξηγεί ο κ. Αποστολίδης, η κίνηση αφορά μια δυναμική κοινότητα που αριθμεί τουλάχιστον 600 μέλη, τα οποία όμως δεν έχουν κανένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Η ιδέα για τη δημιουργία του δικτύου γεννήθηκε με την πρώτη πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Γιατρών που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορ. Αμερικής τον Ιούνιο 2020 με τη συμμετοχή 100 ομογενών γιατρών από 25 χώρες.

Σε αυτή την πρώτη από μία σειρά συναντήσεις διαπρεπών Ελλήνων γιατρών της Διασποράς συμμετείχε ο Π/Θ Κυριάκος Μητσοτάκης και προωθήθηκε ο στόχος της δημιουργίας ενός πλήρους, συνολικού και λειτουργικού δικτύου των Ελλήνων γιατρών σε όλο τον κόσμο.

Ο Δρ Σάββας  Αποστολίδης ήταν ένας από τους τρεις Έλληνες Ιατρούς από τη Γερμανία που συμμετείχαν στη συνάντηση. Από τη στιγμή αυτή γεννήθηκε η πρωτοβουλία για το δίκτυο, που λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να προχωρήσει άμεσα.

Στην ανοικτή επιστολή που απευθύνει στους Έλληνες γιατρούς της περιοχής, ο Δρ. Σάββας Αποστολίδης επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η Ανοικτή επιστολή

<<Αγαπητές συναδέρφισσες, αγαπητοί συνάδερφοι,

σας προσκαλώ να συμμετέχετε ενεργά στην ίδρυση δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή Φραγκφούρτης αγκαλιάζοντας συναδέρφους από τα κρατίδια Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland.

Σε καμία άλλη εποχή η ευθύνη που μας αναλογεί δεν ήταν μεγαλύτερη από τη σημερινή. Δεν αποτελεί επίσης υπερβολή, ότι εκτός από την επιστημονική, για εμάς τους ιατρούς υπάρχει και η κοινωνική ευθύνη. Παράλληλα η συνεχής άφιξη νέων συναδέρφων δημιουργεί νέες ανάγκες, αλλά και ευκαιρίες για νέους και παλιούς.

Η πρωτοβουλία αυτή τελεί κάτω από την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ι. Χρυσουλάκη και έρχεται να καλύψει ένα χρόνιο κενό, αποτελώντας το ξεκίνημα ενός παγκοσμίου δικτύου.

Η πρώτη συνάντησή μας θα γίνει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στο χώρο Oinotheke, Eckenheimer Landstr. 184, 60318 Frankfurt σε ένα Brunch γνωριμίας από τις 12:00 ως περίπου τις 15:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες. Όποιοι συνάδερφοι θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά μπορούν να το αναφέρουν στη δήλωση συμμετοχής τους.

Για την είσοδό σας είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή COVID-Test από επίσημο κέντρο (3G). Όσοι δεν μπορούν να παραβρεθούν λόγω απόστασης, μπορούν να δηλώσουν ήδη συμμετοχή για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει διαδικτυακά.

Υποχρεωτική είναι η δήλωση συμμετοχής με απλό μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση: info@helmed.org. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται σε 50.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς

Δρ. Σάββας Αποστολίδης>>.