Εθνικός Κήρυξ: Ο Αρχ/πος πρώην Αμερικής Δημήτριος, ο Βοστώνης Μεθόδιος και κληρικοί με κορωνοϊό

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη 

Μεταφέρουμε εδώ αποκλειστικό δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης, το οποίο υπογράφει ο Θόδωρος Καλμούκος, από τη Βοστώνη, και έχει ως εξής:  Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ανδρέας Βυθούλκας και άλλοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει ήπια συμπτώματα και το περνά στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, επιβεβαίωσε ότι μολύνθηκε με τον κορωνοϊό. Είπε ότι «ναι είναι αλήθεια ότι μολύνθηκα από τον κορωνοϊό, πιθανόν από τις εκδηλώσεις των Αρχόντων στη Νέα Υόρκη. Εχω ήπια συμπτώματα και είμαι στο σπίτι. Θα μεταβώ σε λίγο στο νοσοκομείου για την λήψη μιας ειδικής θεραπείας και θα επιστρέψω στο σπίτι».

Επίσης νόσησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Παπαδόπουλος ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αναστάσεως του Χριστού στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ Νέας Υόρκης, ο οποίος ήδη το ξεπέρασε.

Πηγή:ekirikas.com