Πολυτεχνείο: Ένταση με αντιπροσωπεία της Βουλής, τους πέταξαν το στεφάνι

Νεαροί που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο δεν επέτρεψαν σε επιτροπή της Βουλής να καταθέσει στεφάνι. Η ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί, όταν στο σημείο βρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε στο Πολυτεχνείο περίπου στις 08:30 για να καταθέσει στεφάνι. Όμως φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο τους απαγόρευσαν να περάσουν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως “έξω η Χούντα από την Ελλάδα”. Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης άφησαν το στεφάνι έξω από την πύλη αλλά μόλις αποχώρησαν, οι νεαροί που βρίσκονταν εκεί το πέταξαν σύμφωνα με το OPEN.

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το “μπλόκο” στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, όταν τους… έκλεισαν την πόρτα, προσπάθησε να μιλήσει με τους νεαρούς που απαγόρευσαν την είσοδο αλλά δεν τους έπεισε να τους αφήσουν να μπουν για να καταθέσουν στεφάνι.