Τραγωδία στη Βουλγαρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα. Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας. Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

(φωτογραφία αρχείου)