Οι Έλληνες συγγραφείς στη Γερμανία κοιτίδα Πολιτισμού

Η παρουσίαση των δράσεων, των παρεμβάσεων και των προτάσεων της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων με έδρα το Ντίσελντορφ ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, την Τρίτη  23 Νοεμβρίου  στη Βουλή, υπό την προεδρία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής και συνεργατών από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της Βουλής οι κ.κ.: Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Πατένταλης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας και μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όλα τα μέλη, συνεχάρη για τις δράσεις της την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, και την χαρακτήρισε ως μία κοιτίδα πολιτισμού που μέσα από το έργο της χτίζει γέφυρες με το εξωτερικό.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο των Ελλήνων συγγραφέων στη Γερμανία.