Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει διχασμένη κοινωνία – Μόνη άμυνα στην πανδημία το εμβόλιο

Ιωάννινα.-Μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών έστειλε από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού να κάνουν το βήμα.

Με αιχμή την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι σε μια πανδημία, που κάθε μέρα επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Στάθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης που όπως είπε ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν να την κάνουν από τη στιγμή που το σύστημα τους δώσει τη δυνατότητα.

Απέρριψε τα περί διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων λέγοντας ότι πρόκειται για στερεότυπα που αναπαράγονται αλλά δεν ισχύουν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διχασμένη κοινωνία, αλλά μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, ενώ υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα πειστούν με τίποτα, οι υπόλοιποι που ακόμη φοβούνται, μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν και σε αυτούς στρέφεται η προσοχή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από τις ιστορίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναρρώνουν μετά από μία αφόρητη περιπέτεια στις εντατικές και έρχονται και μας λένε τώρα «μακάρι να ήξερα τι θα περνούσα. Θα είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα».

Η άλλη πλευρά, πρόσθεσε, είναι αυτοί που δεν είναι μαζί μας να πουν την ιστορία τους, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συγκλονιστική ιστορία μιας νέας κοπέλας που άφησε επιστολή στα παιδιά της γιατί έβλεπε ενδεχομένως τι θα συμβεί. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δραματικές αυτές ιστορίες μπορούν να αποφευχθούν, με την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

Πλεύρης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον καλεί να απαντήσει εάν αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

«Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού και της λάσπης που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πλεύρης διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες τις Ιατρικής επιστήμης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «οι κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις 557 που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1300 και το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στην πλήρη διαχείριση του ΕΣΥ».

Διερωτάται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την επίταξη κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ήδη έχουν διατεθεί «ή να βγάλουμε από αυτές τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ για 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ «βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους».

«Άραγε ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μην χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει επίσης ότι «οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν, όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός».

Πηγή: skai.gr