Τουρκία – Αντέδρασε επίσημα για τη συγκέντρωση δυνάμεων των ΗΠΑ στη Δυτική Θράκη

Επίσημη θέση για τη συγκέντρωση δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη πήρε η Τουρκία, δια μέσου της εκπροσώπου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της χώρας Πινάρ Καρά.

Κοντά στα σύνορα

Οταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, 40 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, είπε:

«Οι εν λόγω αποστολές των ΗΠΑ αποτελούν δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται από το 2014.

»Πρόκειται για δραστηριότητες logistics που στο παρελθόν πραγματοποιούνταν από τη Βαλτική, ενώ τώρα γίνονται μέσω της Αλεξανδρούπολης».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις»

Σύμφωνα με το echedoros-a.gr, η σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας, επισμηναγός Πινάρ Καρά, πρόσθεσε ότι πρόκειται «για δραστηριότητες εκ περιτροπής που περιλαμβάνουν την εναλλαγή των υλικοτεχνικών εξαρτημάτων και των μαχητών των ΗΠΑ στην Ευρώπη για να συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, να τους εκπαιδεύσουν εκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να τους επιστρέψουν».

«Σε αυτό το πλαίσιο, δεν υπάρχει τεράστια συσσώρευση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Πηγή: cumhuriyet