Σύντομα Ενδιαφέροντα

 

*Ο  Πρόεδρος Ελλήνων Δαμασκού, ο Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Λεβαντίνων και ο Πρόεδρος Ρωμέϊκου Πολιτιστικού Συλλόγου Βηρυτού ενημέρωσαν την Ειδική Ειδικής Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς (sic) και τον Πρόεδρό της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη για τις ιδιαίτερα τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στη Συρία και τον Λίβανο, αλλά και την επίμονη προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανές τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις και τους δεσμούς τους με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό.

*Ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι μόνοι τους και οι ελληνικές κοινότητες και οι Ρωμαίικες κοινότητες, για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, να διατηρήσουν τη συνείδησή τους, μέσα από τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις γιορτές, δείχνει την αγάπη τους για την Ελλάδα και θα πρέπει να είμαστε και εμείς συνοδοιπόροι».

 

** Ο κ. Κατσανιώτης , που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την Θρονική Εορτή, συναντήθηκε με  τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων Κωνσταντινούπολης & Ίμβρου.  Μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τους γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Θρησκευμάτων  κ.κ. Χρυσουλάκη και Καλατζή.

**«Ακούσαμε και καταγράψαμε όλα τα προβλήματα» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.  Και πρόσθεσε: «Οι εκπρόσωποι των ιστορικών σχολείων μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως διάθεση να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις. Στεκόμαστε δίπλα σε δασκάλους και μικρούς μαθητές»