Επίορκοι αστυνομικοί στο κύκλωμα ελληνοποιήσεων

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διαφθοράς φαίνεται πως εξάρθρωσαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από την πολύμηνη έρευνά τους και τη σύλληψη είκοσι μελών της σπείρας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των ”Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα λειτουργούσε από το Μάρτιο τού 2013 και σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 34 επίορκοι αστυνομικοί. Το απόγευμα τής Τρίτης προχώρησαν στη σύλληψη είκοσι ατόμων. Από τους συλληφθέντες οι οκτώ είναι εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία υπάλληλος ληξιαρχείου, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον τριάντα χιλιάδων ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ.

″Εγκέφαλος” του κυκλώματος φέρεται αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Κατά την έφοδο των ”Αδιάφθορων” στο γραφείο του, και αφού γνώριζαν από την παρακολούθηση του τηλεφώνου του ότι έχει εκεί χρηματοκιβώτιο, το εντόπισαν, το άνοιξαν με κόφτη και εντόπισαν σε αυτό 320.000 ευρώ. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χρήματα συγγενικού του προσώπου, χωρίς να πείσει τους συναδέλφους του, που του πέρασαν χειροπέδες.

huffingtonpost.gr